"De bästa är inte med"

Om någon missat det pågår just nu hockey-vm. Man kan tycka vad man vill om turneringen. Spelet blir naturligtvis inte lika bra som om alla de bästa spelarna i hela världen hade varit med. Kanske är det av samma skäl något missvisande att kalla det för just "världsmästerskap".

Men är avsaknaden av de allra bästa verkligen ett skäl att avfärda turneringen? Vad är man isåfall som idrotts- och hockeyintresserad ute efter?

Det svenska laget är många klasser bättre än samtliga lag i elitserien. Att tycka att VM inte är tillräckligt bra leder ju isåfall fram till frågan varför någon överhuvudtaget tittar på svensk hockey i elitserien. Vill man se bra hockey är VM betydligt bättre än allt som under säsongen spelats i Sverige.

Hur resonerar man som idrottsintresserad om man bara vill se idrott där de bästa är med? Ingen skulle t ex titta på allsvenskan i fotboll eftersom t ex den engelska ligan är så mycket bättre. Ingen skulle förresten titta på den engelska ligan heller eftersom Champions League är mycket bättre. Inget SM i någon sport skulle vara intressant eftersom det finns så många andra runt om i världen som är så mycket bättre. "De bästa är ju inte med".

Man kan tycka vad man vill om VM. Men att gnälla på att de bästa inte är med håller inte.

/Herr K

Vårens enda glädjeämne

... är ju som alla vet  att provsmaka alla glassnyheter. Tyvärr har redaktionen för Arga damen stött på ett problem. Var i hundan kan man köpa glass från Diplom-Is?!?!?!

De har flera nyheter som bara MÅSTE smakas! Ett exempel är "Solsting", som verkar vara en glass i stil med den apelsinisglass doppad i choklad, som såldes i brun/oranga kartonger på det glada 70-talet. "Dumle snacks" verkar vara en ren dröm och "Frutz Mango Mania" måste ju vara god (annars skulle den väl inte fått ett så knasigt namn?).

Kära vänner! Snälla, snälla, snälla hjälp oss hitta närmsta Diplom-Is-ställe! Var som helst på Södermalm går bra!

/Örjans sugna flamma

Kungen fyller år

Det verkar som att Kungen fyller år igen. Hela Sverige gratulerar vår härliga Kung? Hela Sverige utom Herr K isåfall.

Jag har inte något mot Kungen personligen. Jag tror inte det iallafall. Jag känner honom inte. Det känns därför ganska främmande att gratulera honom eller att ens uppmärksamma hans födelsedag.

Men jag ska inte vara omöjlig. Om Kungen ringer upp mig när jag fyller år och säger något i stil med "Hej det är Kalle (eller vad han nu kallas privat). Grattis Herr K på födelsedagen!!", då kan jag tänka mig att vara med och uppmärksamma Kungens födelsedag. Annars ICKE!

/Herr K

Nespresso Club del 583

Mitt missnöje med Nespresso vet inga gränser. Dagens gnäll grundar sig på min senaste kaffebeställning som hämtades idag.

Då det i min närhet finns en del storkonsumenter av kaffe blev det en större beställning av kaffe den här gången. Vi hade beställt 600 poddar eller 60 rör. Kaffet levereras som bekant i kartonger med 20 rör i varje. Att beställa 20 rör är givetvis inget problem eftersom man då får sitt kaffe i en kartong. Att beställa 40 rör är inte heller några problem eftersom de då sätter ihop två 20-kartonger med ett plastband.

Den här gången var alltså beställningen på 60 rör. Hur har då Nespresso löst problemet? Man har tejpat ihop tre kartonger. Det finns ingen möjlighet att dessa tre ihoptejpade kartonger klarar en leverans från Nespresso och ända hem till Herr K utan att gå sönder. Redan vid avhämtning av paketeten såg jag framför mig hur det skulle sluta. Och mycket riktigt. På parkeringen utanför ramlar hela konstverket ihop. Tack så mycket för det Nespresso!!

/Herr K


Stilpolisen

Någon mer än jag, som får hjärtinfarkt typ 537 ggr/dag, nu när folk skrapat fram de stackars rester av vårkläder de har kvar sedan förra säsongen? Problemet är ju att vårkläderna inte har ett dugg med våren 2008 att göra, utan mer typ våren 1989! Kära nån vad det blandas blommigt, rutigt, rött, rosa, grönt, lila och jag vet inte vad! Vet hut! Hur KAN man bara, utan att själv kräkas, ta på sig dylika kreationer?

Är det så att jag missat någon trend? Är det kanske så att det endast är ett sätt att förvirra andra, så att de inte ser hur likbleka alla är, under dessa makabra skapelser?

/Örjans (ständigt svartklädda) flamma

Nespresso Club Del 5

Har precis blivit invald i Nespresso Club. Detta sker genom att man köper en av företagets kaffebryggare. Hade dessutom turen att det just nu pågår en kampanj, så jag kommer få 400 kr tillbaka, i form av pengar eller kaffe. Fantastiskt bra!

Men, varför har jag inte blivit erbjuden någon form av värvarbonus?!? Borde de inte starta en kampanj, där värvare av medlemmar till klubben (alltså köpare av kaffemaskiner) får belöning, låt säga 500 kr i pengar eller kaffe? Tänk att jag ska behöva komma på allt själv!

/Örjans flamma

Matos

Jag tycker förfärligt mycket om Indisk mat. Någon jag inte tycker så förfärligt mycket om är matos. Tyvärr drabbas jag oftast av det senare, när jag intar det föregående.

Varför måste alltid någon/några idioter beställa Sizlar, när jag sitter och äter?!?!? Denna makabra maträtt kommer nämligen serverad på små järnfat, som är svinheta. Maten ffräser sig vidbränd och luften fylls med illaluktande rökmoln. Dessa sätter sig sen fast i allt löst i rummet, framför allt mitt hår och mina kläder. Om fler än en person äter denna styggelse, får jag dessutom andnöd, på gränsen till astma. Fy fasiken vad det INTE är mysigt! De kan lika gärna tillåta rökning på restauranger igen. Kan liksom inte bli värre...

/Örjans flamma

Goda grannar?

Tog mig en välförtjänt ledig dag igår. Sov länge, gottade mig med en god bok i solen och slappade så mycket jag kunde. Hur skönt som helst.

Tyvärr hade jag glömt meddela grannarna, att jag skulle sitta och ta det lugnt i trädgården. Naturligtvis passade min närmsta granne på att elda upp fjolårets torra grenar, denna soliga dag. Det knakade, brakade, sprakade och lät bitvis som att han poppade popcorn i sitt dj-la oljefat (som tjänar som brännugn). Vem kan koncentrera sig på en god bok, när hela tillvaron fylls med rädsla för att hela kvarteret strax ska stå i lågor?!?!? Nä, vet huuuut! Skicka skräpet till tippen istället, så jag får läsa i lugn och ro.

/Örjans eldrädda flamma

Polisövergrepp

Var tvungen att gå på en rätt trist studentfest igår. Huvudstaden har dränkts i dylika tillställningar. Festfixare gör miljoner på att stackars studenter ska sälja middags- och/eller eftersläppsbiljetter, till en medioker trerättersmiddag och efterföljande disco. Tillställningen tilldrar sig på resturang, som samtidigt har öppet för allmänheten, vilket gör att man absolut inte kan tala högre än i allmän samtalston för annars "stör man de andra".

Dessutom hade polisen mage att traska rakt in och trolla bort den lilla feststämning som väl infunnit sig, bara för att kontrollera att "alla skötte sig och inga minderåriga intog alkohol" typ. Vad har hänt med de gamla grånade kontrollanterna från kommunen och tillståndsenheten?!? De är ju rätt mycket diskretare än tre st fullt kravallutrustade (nja, kanske inte riktigt, men det kändes så) poliser, i självlysande västar? Nä, fy, jag känner mig kränkt!

/Örjans kränkta flamma

Ishockey - en utdöende art?

Detta är ett meddelande till nationen:

Världsmästerskapen i ishockey har börjat! Somna om!


Detta är ett meddelande till ishockeylandslaget!

Världsmästerskapen i ishockey har börjat! Vakna!

Det som en gång var det mest intressanta mästerskapet (efter fotbolls-vm såklart) har övergått till att bli en sällsynt blek soppa. Man spelar ett mästerskap utan att de bästa spelarna är med. Tänk er ett fotbolls-VM där Sverige representeras av medelmåttiga allsvenska spelare och bortgömda utlandsproffs!? HUGA!

Detta är ett meddelande till hockeypamparna i världen:

Ni är på väg att döda ishockeyn. Tänk om gör rätt!

/Dr Bombastic

BLOGGSKANDALEN!!

I lördags var det bloggfest på Restaurang Palace i Norrköping.

Prominenta bloggare från hela Sverige var inbjudna. Det åts och dansades och fröjadades på alla de vis. Presenter delades ut. Ja, livet var helt enkelt toppen.

Dvs om man var tjej och mellan 18 och 25 år....

Varför var inte argadamen.blogg.se representerad i detta sammanhang? Vem använder det smink jag skulle ha vunnit? Vem mumsar på min kexchoklad?

Det känns bra att vara först med att publicera detta. Följ fortsättningen i skandalpressen, aka "Aftonbladet".

Ni kan också se skandalen utspelas i bild: http://beatas.se/

/Dr Bombastic

Svininfluensa

Både Aftonbladet och Expressen har idag skrivit i fet stil på sina löpsedlar om Svininfluensan. Exempel på rubriker på artiklarna är:

"Svinviruset har nått Europa",
"Turister smittade av dödsinfluensa"
"Skräcken sprider sig!"

Låter farligt! Säkrast att stänga dörrar och fönster och hålla sig inomhus tills det dragit över?

En snabb googling av Svininfluensan visar dock att det inte är någon större fara. Svinviruset är tydligen mindre farligt än fågelinfluensan som drabbade landet för något år sedan. När det gäller fågelinfluensan känner jag inte någon som ens känner till någon som drabbades av den. Än mindre någon som dog av den.

Undrar vad kvällstidningarna ska hitta på för rubriker när det dyker upp någon som verkligen är farligt? Risken är nog att ingen tar det på allvar.

/Herr K

Trasig lampa del 2 - lyckligt slut

Det är inte ofta det hamnat positiva nyheter i bloggen, men här kommer det för ovanligheten en. Mina bloggande kollegor kommer som vanligt gnälla på den positiva tonen, men det kan jag ta!

Den trasiga lampan som upptäcktes i veckan är nu lagad. Som bloggens läsare vet tyckte jag mig då se två sätt att lösa probelemet: Att åka till märkesverkstaden och betala 341 kr eller tillbringa en kväll på parkeringsplatsen hemma svärandes över varför det ska vara så j-a svårt att byta lampan. Inga tilltalande alternativ.

Lösningen blev att ringa till den förnämliga verkstaden Bärgar-Bo i Haninge. Bo meddelade att de hade fullt upp hela dagen men att de självklart kunde hjälpa mig att byta en lampa. Sagt och gjort åkte jag dit och 10 minuter senare hade jag den fungerande lampan på plats. Priset för detta var inte ens i närheten av vad Toyota ville ha för jobbet utan endast 75 kr.

Bra pris och bra service, Herr K är nöjd!

/Herr K

Mycket givande artikel?

Tidningen VLT har idag en intervju med en ledare i klubben Västerås SK. Tydligen finns det ett rykte om en spelare som är på väg till klubben. Reportern har valt att ringa upp ledaren för att ställa några frågor:

"Han vill inte säga vem det rör sig om, men det handlar om en spelare i toppklass.

Tror du att han spelar VSK nästa säsong?
- Inte omöjligt. Men det kan nog dröja lite innan vi får ett besked, säger Carlsson.

Vad hänger det på?
 - Det kan jag inte säga.

Om det inte blir något?
- Då är det så. Vi tror mycket på våra egna spelare så det är ingen fara."


I det här läget måste man fråga sig hur reportern tänker. Han har ett rykte som inte kan bekräftas. Ryktet gäller en spelare som inte kan namnges. Han har en intervju med en person som skulle kunna räta ut frågetecken, men den intervjuade svarar inte på något alls.

Hade det inte varit läge att kasta hela intervjun i papperskorgen och skriva en artikel som hade något som helst innehåll istället??

/Herr K

Inkonsekvens

Det finns ett par personer på denna blogg som inte är konsekvent i sitt bloggutövande. Vill inte nämna några namn men vissa har några ljusblå inlägg vilket inte hör hemma på argadamen. Skämmes!!

/Surbulan

Trasiga lampor

Suck. Då var det dags igen. På väg hem ser vägen ovanligt mörk ut och naturligtvis har ena lampan fram på bilen slocknat. Vad gör man nu? Lämnar in bilen på märkesverkstaden och betalar 341 kr per sida att byta lampor? Försöka fixa själv?

Båda alternativen är lika motbjudande. Men som alla som känner Herr K vet, så är han otroligt ointresserad av bilar och har tummen placerad mitt i handen. Det blir att gå till verkstaden. Ett ställe som uppskattas ungefär lika mycket som att gå och ta stelkrampsprutor eller gå till tandläkaren med en elak visdomstand.

Det här borde vara ett enkelt problem att lösa och jag ska dra mitt strå till stacken och ge tre förslag:

1. Gör lampor som håller lika länge som bilen.
2. Gör det lika enkelt att byta lampor på bilen som att byta en glödlampa hemma.
3. Det finns ett lampbytarställe som är öppet dygnet runt som byter gratis.

Borde inte vara svårare än så.

/Herr K

Snart är det sommar

... och dax för alla otäcka djur att vakna till liv... Fästingar, spindlar, skalbaggar och så förstås dessa dj-la fåglar som verkar måsta sjunga kl 4!!!!  Fy f-n!

/Örjans araknofobiska flamma

Sverige fulaste tatuering?

Ja, jag vet att det inte är politiskt korrekt. Många av mina bästa vänner, arbetskamrater, bekanta etc bär en mer eller mindre vacker tatuering någonstans på kroppen. Många gånger är jag lyckligt omedveten om att de (tatueringarna) existerar.
Så jag kan inte (får inte, vill inte) döma ut detta nutidsfenomen helt.

Däremot reagerar jag på riktigt fula tatueringar på vanliga människor. Till den kategorin  räknar jag inte herr Tyson, fru af Ugglas eller den där stackars människan som var med i Let's Dance-programmet.

Meningslösa odekorativa tatueringar får man ibland se utan att ha bett om det.

Som ni alla vet (och har sett på mig) så går jag på gym. Där vimlar det av människor. Många är prydda med tatueringar som de stolt visar upp.

Nu har jag alltså funnit vinnaren. En kille på gymmet hade siffran 13 tatuerat rätt över revbenen. Inte "13" precis, utan 4 streck med ett snedstreck över, ytterligare ett sådant följt av tre stycken streck. Ganska stort. Måste gjort hyfsat ont att sätta dit den.

VARFÖR? Vad symboliserar detta? Har han dödat 13 katter? Lärde han sig cykla när han var tretton? Är det hans IQ? Hur kan han verka så nöjd? Vad är det han vill säga?

Tunnelbana

Något som är fruktansvärt irriterande och säkerligen har uppmärksammats på betydligt flera ställen än på den eminenta bloggen "argadamen" är alla dessa idioter till människor som kort och gott inte kan släppa av resande som ska kliva av tunnelbanan innan de själva kliver på. Detta väcker irritation hos varenda person som ska kliva av men som totalt undgår alla påklivande as. Jag kan snart inte hålla mig, utan kommer inom en inte alltför avlägsen framtid att pryda ett påklivande as med åtminstone ett blåöga. Inte för att jag tror att det kommer att ändra människors vanor, men det kommer att kännas betydligt bättre. 

/Surbulan  


Varför? Varför? Varför?

.... är frukt aldrig "lagom mogen"? Tror att snittfrukten har en perfekt mognad under ca 15 min och hur stor är sannolikheten att det är just precis under den kvarten man sätter tänderna i den..? 

Exempel:
Ett päron; är alltid antingen för hårt, eller också så är det så blött och saftigt att det rinner längs armarna (och i värsta fall smakar det jäst) 
En mango; är antingen stenhård och riktigt, riktigt omogen och äcklig, eller också övermogen och träig?
En persika; är precis som mangon, antingen stenhård och oätlig, eller övermogen och smakar mögel.
En banan; är antingen grön och fastnar på tänderna, eller brun/svart och luktar gammal banan (vilket den ju faktiskt är).

Nä, fram för mer konserveringsmedel i frukt!!

/Örjans kräsna flamma

Läsekretsen angående fildelningsdomen

Många bloggare i Sverige och andra länder med bloggverksamhet kan ibland bli arga på sina läsare när de kommenterar. En  sån kan vara Örebro Hockeys ordförande som skriver på hockeysverige.se. Det finns fler exempel på bloggare som tappar humöret.

Jag blir irriterad på såna som blir irriterade. Sån är jag. Solig och glad.

Därför blir jag tacksam och skyndar mig att formulera ett välartat svar när någon bemödar sig om ett skriva ett seriöst inlägg.

Först vill jag presentera kommentaren:
" är du cp eller? dom har inte fildelat nånting javla cp hora "

Frågan är lite konstigt formulerad, men det är väl vår tids sätt att utrycka sig.
Kära läsare: Svaret är "nej". Jag lider inte av den svåra sjukdomen Cerebral Pares. Tack för din fråga. För säkerhets skull vill jag också understryka att jag inte är centerpartist.

Sen kommer du med ett ganska välformulerat påstående som jag inte kan låta bli att bemöta.
Kära läsare: "jävla" stavas med prickar över a. 

Kramisar från Dr Bombastic


Bloggkommentarer

Kan inte hålla fingrarna bort från syltburken. Det finns tydligen en massa bloggar där ute som inte vågar låta sina inlägg bli kommenterade utan att godkänna dessa först.  Är inte det höjden av feghet så säg...

/Surbulan

Tog sopgubbarna långhelg?

Ett företag, som orsakade sopstrejk för några månader sedan, har tagit över sophämtningen i Stockholm. De tömde min soptunna för första gången på långfredagen (all heder åt grabbarna, som jobbade trots att det var helg).

Vad jag då inte visste är att de tydligen tog långhelgledigt helgen som gick istället.  :-(  Har alltså fortfarande kvar påskmatssopor i min tunna, 3 dagar efter att de borde tömt.  *grrrrr*

Ringde därför, i morse, för att gnälla. Möttes först av ett inspelat meddelande, som talade om att telefontiden började kl 8. När jag ringde kl 8.10 lät det så här:  -"Välkommen till kundservice för avdelning Avfall. Vill du höra öppettiderna för stadens återvinningscentraler, tryck 1. Vill" *klick*  Hmmm, tänkte jag. Råkade jag lägga på luren..? Ringde därför upp igen, men fick precis samma mottagande. Efter "...tryck 1. Vill"  kom precis samma *klick*. Väntade därför några minuter och ringde upp igen. SAMMA SAK!!! Var jag irriterad innan, kan ni ju gissa hur min sinnesstämning var vid det här laget. 

Vid 8.20-tiden kom jag iaf fram till en mycket trevlig kvinna, som lät meddela att jag hade helt rätt. Tunnan skulle ha tömts i fredags (ja, det är klart, jag har ALLTID rätt!). Hon skulle genast meddela berörda parter att de måste bege sig till min, i vanliga fall, trivsamma gata (som nu börjar lukta ruttna ägg...).

/Örjans flamma

Bortglömd otäcking

Trodde jag förstörde min helg igår, men idag har det f-n varit värre! Gissa om jag har träningsvärk efter att ha hanterat den där dj-la dammsugaren...  *grrrrr* Låg i sängen med huvudvärk, ömmande leder och muskler, fram till 3 i eftermiddags. Det var då det drabbade mig. Det eländiga djävulsredskapet, strykjärnet!

När jag igår ville underlätta min kära sambos fönsterputs, genom att röja bort blommor, gardiner och annan bråte (framför allt i tonåringarnas rum...), insåg jag att gardinen i tösernas badrum var väl dammig. Jag la den därför, intet ont anande, i tvättmaskinen (ett redskap jag inte har speciellt mycket emot faktiskt). När maskinen var klar kom jag på den förträffliga idén att direkt hänga den på plats, så skulle den liksom torka sig rak... Insåg, direkt jag lyften den ur maskinen, att det krävdes mer jobb än så. Hängde den därför på tork och fick idag, med tårar i ögonen av ångest, leta upp hatobjekt nr 1, strykjärnet. Hittade det tyvärr rätt snabbt, så det var bara att skrida till verket. Tack och lov är det bara en kort liten kappa, så det gick rätt smärtfritt och jag lyckades inte ens bränna mig! Behövde inte ens ta fram strykbrädan (som är hatobjekt nr 2, eftersom man ALLTID klämmer sig på den), utan la bara en handduk på köksbordet som underlag. Men den som påstår att det är kul att stryka, skulle behöva en liten sinnesundersökning.

Vi har väl alla hört talas om de där 30 åriga singelkillarna, vars mamma städar, tvättar och stryker åt dem? En sån mamma kommer jag ALDRIG bli!!!

/Örjans (nästan) strykfria flamma

Botten är nådd

Bloggen har tidigare skrivit om programmet "Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show". Idag drabbade programmet Herr K. Bland trivsamt eftermiddagszappande hamnade jag helt plötsligt på 4:an och reprisen av programmet. När jag kom in höll Johannes Brost, Anna Book och en person som troligtvis var Dogge på med en tävling. Alla tre var iklädda säldräkter, var insmörjda i någon slags olja och skulle glida på magen ner för en hal backe. Jag kan inte rapportera hur tävlingen slutade eftersom jag inte klarade mer än 30 sekunders tittande.

Det här måste vara det sämsta som går på tv. Inte nog med det. Programmet måste vara det sämsta som någonsin har visats och troligtvis det sämsta som någonsin kommer att finnas. Jag kan inte se hur det skulle kunna bli sämre än så här!?

Nu ska Herr K gå och tvätta ögonen och försöka radera händelsen ur minnet. Det blir inte lätt.

/Herr K

Stå inte i vägen!

De som följer bloggen vet att en ständig källa till irritation är mataffären. I det här fallet handlar det om ICA Maxi. Idag handlar det om folk som av någon anledning stannar med sina vagnar i utgången så att ingen annan kan lämna affären. Varför man inte kan gå ut ur affären och ta ett par steg åt sidan är en gåta.

Två vanliga utgångsstoppare är:

1. Familjen som handlat glass. Familjen består av 2 vuxna och 2-3 barn. De har en kundvagn full med matkassar. Alla har köpt varsin glass och står obekymrat och tar av pappret på glassen. Att det bildas en kö bakom familjen berör dem icke. Att blänga ilsket mot personerna är meningslöst. De ska äta sin glass. Där och då.

2. Kvittokollaren. Ett par men en man och en kvinna. Paret har en en vagn som de effektivt kan blockera utgången med. Mannen kör kundvagnen (oklart varför det alltid är så). Kvinnan i familjen läser igenom hela kvittot för att se om priset på kvittot stämmer överens med det memoriserade* priset på varan. Av någon anledning måste hela kvittokontrollen göras i utgångsdörren.

Herr K har inte mer att säga än: Flytta på er!!

/Herr K


* Memorisera är ett nytt och mycket användbart ord.

Dammsugardjävul

Har haft jättetur i livet och träffat en karl som sköter städningen. Jag har inte dammsugit på 5 år och inte saknat det en sekund.

Idag putsade han alla fönster (många är det). Jag fixade med blommorna och när jag var klar med dem hade jag inte hjärta att sätta mig i soffan, utan tog fram mitt stora hatobjekt, dammsugaren. Han blev ofantligt glad och tacksam, men min rygg!!! Den har f-n gått av!!!!! Tänker inte ta i åbäket på minst 5 år till!!!! 

/Örjans lata flamma


Postkodlotteriet del 2

För ovanligheten kommer här lite goda nyheter i bloggen: Det går faktiskt att slippa allt skräp som hamnar i brevlådan från postkodlotteriet! Allt man behöver göra är att skicka i namn och adress.

"Hej!

Tack för ditt mail. Vänligen återkom med fullständiga namn- och adressuppfifter, så ordnar vi detta.

Vänliga Hälsningar Jonny"


Bra Jonny! Herr K är nöjd!

/Herr K

Just nu...

... e jag inte speciellt arg över något faktiskt, förutom att det inte finns chips hemma och att gubben fiiiiiser oavbrutet i soffan bredvid. Ja, ja, jag får väl va glad att jag har en gubbe iaf...   ;-)

Trevlig helg!  (oj, vad det blev glatt här då, helt plötsligt...)

/Örjans (glada?) flamma

Jädrans pirater

De fick sitt straff till slut, piraterna.

Att fildela är att stjäla.

Fildela på bara. Men inse att det är ett brott och bli inte förvånad när farbror polisen knackar på din gateway mot "real life".

Dr Bombastic - går mot rött, har hunden okopplad, lämnar aldrig tillbaka felaktigt tillbakalämnad växel - MEN FILDELAR ICKE!

Lurad!

Har tillbringat några timmar med att pö om pö fylla en kundkorg på HMs webb-shop, med rea-fynd. Var så himla glad, för jag lyckades hitta kläder för 20-40:-/st. Blev en rejäl hög, för ett par hundralappar.

När jag gick till kassan, för att slutföra beställningen, möttes jag av en inte allt för munter syn. ALLT (utom en T-shirt) var slutsålt!!!! Hur f-n kan de låta mig lägga saker i kundkorgen och sen helt plötsligt så är de borta?!?!? Borde inte "mina" kläder reserveras, så fort jag lagt dem i kundkorgen?!?!?! Fattar verkligen INGENTING!

Går det till på samma sätt i vanliga butiker? Kan jag stå där i kön, lägga upp kläderna på disken och sen, vips, så tar kunden bakom mig alla grejor, eller?!?!?  *grrrrrr*

/Örjans ilskna flamma

Svenska postkodlotteriet

Varför envisas postkodlotteriet att skicka minst ett brev/tidning i veckan med reklam för lotteriet? Att jag aldrig har köpt en lott borde väl vara en ledtråd att jag INTE ÄR INTRESSERAD?

Dagens brev verkar vädja till den svenska avundsjukan: "Om du inte är med i lotteriet och det blir ditt postnummer som dras, då får dina lottköpande grannar dela på miljonerna."

Kul för grannarna isåfall! Jag bryr mig inte om grannarna blir miljardärer, det finns inget i världen som kan få mig intresserad av lotteriet.

Har försökt avbeställa alla brev och tidnignar via http://www.postkodlotteriet.se/Hem.htm . Det verkar inte funka. Skam den som ger sig, jag skickar ett mail istället. Uppdatering kommer!

/Herr K

Lagneutralt

Två supporterbussar (det heter "supporterbussar" för att grundtanken en gång i tiden var att lagets anhängare skulle kunna transportera sig till platsen där deras favoritlag skulle spela - i dag fungerar det på ett helt annat sätt. Lagets supportrar befinner sig hellre på annan plats än där matchen spelas.) stannar på en parkeringsplats i Jönköpingstrakten.

Det visar sig att en buss kommer söderifrån och den andra kommer norrifrån. Som av en händelse uppstår aggressioner mellan personerna i de båda bussarna och handgemäng utbryter. Polisen (som av en godartad slump råkar befinna sig i närheten) avbryter och säger "stygga gossar - sätt er i bussen annars blir vi arga" och efter en stund går bussarna vidare.

Jag är av den åsikten att scenariot skulle kunna vara helt annorlunda. Många tycker att man borde slita armarna av dem som bråkar och slänga dem i kokande olja. Jag har en ännu bättre idé. När de stygga "supportrarna" satt sig i bussen så svetsar man igen dörrarna och sätter fyr på hela ekipaget. Naturligtvis får chauffören lämna bussen innan dess.

Skulle inte det vara en samhällsfrämjande åtgärd, så säg?! Staten betalar en ny buss - men tjänar ändå på kalaset i slutändan! Anders Borg?!!??! Hör du mig? Snacka med Beatrice!

Tre viktiga livsregler som många inte kommer ihåg

Det känns förargligt att inte alla känner till följande visdomsord.

a) Personer som lär sig gå tidigt (som barn) blir inte lika intelligenta som andra vid vuxen ålder
b) Det är jobbigare för kvinnokroppen att tillverka pojkar - det är därför gravida kvinnor ibland mår extra dåligt.
c) Hjärnan utvecklas fram till 30 års ålder - då har den nått sin topp.


Sens moral:
a) Dr Bombastic lärde sig gå sent.
b) Det tar alltid på krafterna att utveckla högre stående varelser.
c) Ungdomar är korkade.

Jag är förbannad över att dessa fakta framlades för mig först i dag.

/Dr Bombastic


Olycklig

Det som verkligen skulle kunna göra mig lycklig (och göra så jag slapp blogga hela dagarna), går aldrig att uppfylla.  :-(  Skulle det gå i uppfyllelse, skulle jag nämligen dö rätt snabbt.

Vore det inte en dröm om man kunde leva på BARA vaniljsås?

/Örjans flamma

Regler är till för att följas!

Denna blogg har några få enkla regler (vi som bloggar vet vad).

Tyvärr är "någon" extremt dålig på att få till inlägg, men det som är snäppet värre är att en "vuxen man", gång efter gång efter gång efter gång efter gång, bloggar om vissa lag fast vi inte fååååååååår det!!!! Bättring! Jag är KRÄNKT!

/Örjans flamma (som inte bloggar om lag...)

Chelseas försvarsspel

Jag är ytterst missnöjd.

På 2 matcher har Chelsea släppt in 7 mål mot halvtaskigt motstånd.
Förvisso har försvarsresen John Terry inte varit med i båda matcherna, men ändå.

Bättring!

/Dr Very Bombastic

Varför blogga...? Tack för fisken.

Ett fenomen som är ganska patetiskt i mina ögon är faktiskt bloggande. Vem är egentligen intresserad av vad en massa andra människor tycker och tänker i olika frågor.

Sen måste man ju också säga att bloggandet är rätt antikt, likväl som twitter. Nä tacka vet jag Flutter. Det känns betydligt mer fräscht. Häng med lite i den nya tiden...

Ni bloggare, lämna detta ålderstigna media, det är ändå ingen som bryr sig vad ni tycker. Det tänker jag göra. Dessutom är röda kryss vackert.

/Surbulan

Deklarera

Dagens gnäll skickar jag till ...... mig själv. Det är ca tre veckor kvar tills deklarationen ska vara inlämnad. Jag har hittills haft tre veckor på mig att få det gjort. Jag skulle kunna göra det idag, jag skulle kunna gjort det igår. Av någon anledning kommer jag ändå vänta till sista dagen med att göra det.

Till saken hör att jag inte har gjort några som helst avancerade ekonomiska transaktioner. Det handlar med allra största säkerhet endast om att skriva under och skicka in.

Skämmes Herr K!

/Herr K

Med laddade vapen

Jag har just åkt från Norrköping till Stockholm. Med bil!

Första delen går bra, antalet bilidioter är förvånansvärt få.

När man närmar sig Södertälje dyker de första dödslängtarna upp. De har som mål att aldrig ligga längre från min bils fram- eller bakdel än 3 meter. Snäva inkörningar är legio.
Jag hatar dem! Eller er. Välj själva.

I och med att ni (jag använder det ordet, känn dig bara utpekad om du känner dig träffad) ligger så nära så hotar ni aktivt mitt liv. Minsta oväntad händelse framför mig skulle kunna orsaka en olycka med mig (och/eller min familj) som inblandade.

Jag har sedan länge ett förslag om separata filer på alla större vägar för er som "kör jättebra - jättefort och jättenära". Där får ni köra precis hur ni vill. Enda villkoret är att om/när det smäller så gäller inga försäkringar och det enda som händer är att Vägverkets dödspatrull tillfredställer er dödslängtan och spränger bilen (alternativt: pressar ihop den till en liten bloddroppande kub)  med allt innehåll.

/Dr Bombastic

Kopplingstvång

Något som många hundägare verkar ha missat/struntar i är att det är kopplingstvång för hundar under tiden 1:a mars till 20:e augusti. Jag bryr mig egentligen inte om det springer lösa hundar i skogen. Men i bostadsområden och andra ställen där det finns andra hundar och människor ska hundar icke springa lösa.

Jag bryr mig inte om "Fiffi är jättesnäll" eller "Fiffi aldrig bråkar med andra hundar". Håll hunden kopplad!

Hur svårt ska det vara!?

/Herr K

Lata sopsorterare

Det är helt ok att inte sortera alla sopor i 28 olika byttor. Det är också ok att inte bli fadder åt en isbjörn. Man behöver inte heller tycka om insekter, kompostera eller handla ekologiskt.

Men det är för tusan inte för mycket begärt att kasta sina tidningar i returpappersbyttan och att inte kasta batterier i vanlig soporna!

Skämmes latmaskar!!

/Herr K

Ständiga följetongen TV

Påskhelgen 2009 måste väl vara tidernas sämta TV-helg? Har tack och lov haft en massa annat att göra, men om jag inte haft dessa aktiviteter vette hundan om jag skulle överlevt! Kväll, efter kväll, samma visa. Skit, skit och åter skit!

Skärpning alla TV-chefer! Får sitta här och genomlida MFF-ÖIS

/Örjans bittra flamma


Svikare!

Jaha, här går man omkring och tror man har massa bloggkompisar... men ICKE! Totalt stendött på den här dj-la bloggen HELA HELGEN!!! Skämmes! Känner mig kränkt!

Herr K kan väl få halvgodkänt, men ni andra! Tror ni att "ledigt från jobbet" betyder "ledigt från bloggen", så har ni gruvligt missuppfattat det hela. Vi har faktiskt ett ansvar inför vår läsarkrets. Nä, svälj de sista äggen nu och kom igen, era latmaskar!

/Örjans bortglömda(?) flamma

Kufar

Mötte en äldre dam, häromdagen, som köpte kvällstidning och la ifrån sig sportbilagan. I det fallet var det superbra, för jag skulle just åka T-bana och behövde nått att läsa.

Igår såg jag detta beteende återupprepas. Denna gång av en äldre herre, på den lokala pizzerian. Han hade köpt båda kvällstidningarna (kunde väl inte välja) och la ifrån sig de båda sportbilagorna på bordet bredvid.

Vad är detta?!?!?!? Sunt, friskt, normalt beteende (om man nu promp måste köpa papperstidningar i detta digitala, miljömedvetna samhälle), borde väl vara att lägga bort själva tidningen och BEHÅLLA sportdelen, som ju är det enda läsvärda i blaskorna (för vem har inte tröttnat på dåliga bantningstips, kändisspotting och annat trams för länge, länge sedan).

/Örjans sporttokiga flamma

Konstgräs

Nu får det vara slut med spel på "naturligt gräs" i allsvenskan. Såg på sporten från matchen Brommapojkarna - Häcken. Där underlaget borde varit grönt gräs var det istället en blandning av jord, enstaka gula grässtrån och sand. Massor av sand. Planen var dessutom så ojämn att det knappt gick att spela.

Det kanske är dags att inse att vi bor mycket närmare nordpolen än övriga Europa. Om vi skulle ha en fotbollssäsong där vi spelade alla matcher på grönt naturligt gräs skulle säsongen inte kunna börja förrän vid midsommar.

Att "Fotboll ska spelas på riktigt gräs" och "Det ska vara som det alltid har varit" är bara argument från tröttsamma bakåtsträvare. Konstgräs åt alla!

/Herr K

Rubriksättare

Jaha, så har de lyckats igen. Trodde, i min enfald, att rubriksättare åtminstone ögnade igenom texten de sätter rubrik till, men icke!

I dagens DN Sport finns en liten notis om att Lill-Kenta slutar som tränare i HV. Han har gjort ett grymt jobb och texten börjar med: "Ett SM-guld och ett SM-silver. HV:s tränare Kenta Johansson kan lämna klubben med högt huvud.". Sen fortsätter Malin skriva om hans tidigare tränarjobb och att han nu ska träna Lugano, där han tidigare gjort succé som spelare. Idel lovord alltså.

Vad har då den käcka rubriksättaren skrivit? Jo: "Kenta Johansson lämnar som förlorare"

Ja, ja, jag VET att de vill dra uppmärksamhet till texten och att alla rubriker är till för att sälja lösnummer, men för i h-vete! Hur motsägelsefullt får det vara?!?!?

Buuuu för rubriksättare!

/Örjans flamma

Målvakter och filmningar

Alla som någon gång har sett en hockeymatch har sett hur en målvakt är klädd.  Som skydd mot puckarna har han så mycket skydd på sig att han är minst dubbelt så stor som vanligt. Det finns skydd mot allt överallt. Benskydden är som två stora madrasser på benen. Utespelarna har inte lika mycket skydd på sig men fullt tillräckligt för att åka runt och tackla och slå på varandra utan större skador.

Ändå verkar det alltid vara så att när en utespelare råkar åka ihop med målvakten så ramlar målvakten ihop som ett korthus. Han har ont överallt, även bakom två decimeter benskydd. Detsamma gäller om någon råkar röra målvakten med klubban.  Akut läkarvård ser ut att behövas.

Arga damen kräver: Stå upp! Sluta försöka få billiga utvisningar! Annars kommer jag sluta titta på matcherna.

( Det där sista var ett ganska tomt hot. )

/Herr K



 

Magnetfält

Hur irriterande kan inte ett krogbesök vara?!? Varför är det bara dyngraka äckelpellar som "kommer-fram-och-försöker-vara-trevliga" och varför befinner sig alltid bartendern i fel del av baren (alltså inte där just jag står)?

Har, efter att ha tillbringat halva livet på dylika inrättningar, kommit fram till att den största källan till irritationen härrör från något så enkelt som magnetism. Kraftigt oönskad sådan.

Önskvärd magnetism:
Bartender  --  Attraktion --->  Jag   <--- Repulsion  -- Äckelpellar

Verklig magnetism:
Bartender  -- Repulsion -->  Jag   <---  Attraktion ---- Äckelpellar


/Örjans magnetiska flamma

Handläggarna på Försäkringskassan

Varför blir man alltid bemött som en idiot då man behöver komma i kontakt med försäkringskassan. Det spelar ingen roll vilket ärende man har så sitter det en surkärring och gnäller. Jag kan förstå att dessa handläggare blir less då en hel massa idioter ringer in med sina skitärenden, men då en solstråle som jag ringer in borde dessa surkärringar kunna uppvisa en behagligare sida än vad de gör.  Man borde skicka alla handläggare på försäkringskassan på charmkurs.

/Surbulan

Sänkt puls..?

VAAAAAR är all arbetslust?!?!?!  Jag borde väl rimligtvis sprudla av arbetsglädje, eftersom jag har en lååååång ledig helg framför mig, men ICKE. Sitter här och orkar knappt röra fingrarna till de olika tangenterna... Tror t o m att pulsen sänkts till någonstans kring 40 slag/min.

Som tur är, verkar mina arbetskamrater drabbats av ungefär samma åkomma...

/Örjans sega flamma

Dyr frisyr

Herr K har planer på att klippa sig inom kort. Alla som känner Herr K vet att han är en mycket trendriktig person. En föregångare när det gäller frisyrer. En trendsättare helt enkelt. 

Dagens gnäll går till den lokara frisören: 500 kr för en helt vanlig klippning!? Ett rimligt pris för denna tjänst hade varit max 300 kr men helst runt 200 kr. Skämmes frisören.

500 kr är för dyrt för en klippning. Åt h-e för dyrt.

/Herr K


Svenska kyrkan

Vad är svenska kyrkan för institution egentligen? Efter gårdagens "uppdrag granskning" blir man något betänksam vilken ryggrad svenska kyrkan har, eller rättare sagt bristen på densamma. Oavsett vilken åsikt man har om prästers svartjobb, kremerares försälning av tandguld, kyrkovaktmästares "mosande" av kistor el.dyl. så är det beklämmande att höra svenska kyrkans bortförklaringar i dessa frågor. Svenska kyrkan hävdar att det har hög moral vilket borde ligga i linje med vad de står för. Det jag ser är bara ett raffinerat hycklande och lismande.

/Surbulan

Lakritspipor

För någon vecka sedan dök möjligheten upp att köpa 40 mumsiga lakritspipor. Med svag karaktär och eftermiddagssockersug så var det inget svårt val att tacka ja. Trots att jag gav bort mer än hälften av piporna blev jag helt insnöad på lakrits. Det har gått en vecka är jag fortfarande sugen på lakrits dagligen. Jag har blivit en lakritsist eller vad det nu kan heta.

Nu kanske någon tycker att jag får skylla mig själv. Det hade ju varit enkelt att tacka nej. ICKE! I dagens samhälle har man inget eget ansvar. Allt är någon annars fel. Jag är ett offer. Jag är kränkt.

Vems fel är det då? Rätt svar belönas med någon slags lakrits!

/Herr K

Mot fulhet i samhället

Det finns så många fula människor på gym.

Borde inte alla vara vackra och vältränade för att få besöka en dylik anstalt?

I går såg jag flera lönnfeta människor med magra ben och knotiga knän. De svettades ymnigt vid minsta ansträngning.

Har folk ingen självinsikt?

Bättring!

Att det observerades flera vackra unga människor än gamla och fula uppväger icke!

/Dr Bombastic

Magnum P.I.

Bland allt skräp som visas på TV finns det trots allt en del guldkorn! Ett av dessa är kvalitetsdeckaren Magnum P.I. Tom Selleck åker runt på Hawaii och löser brott. Till sin hjälp har han sin buttre hyresvärd Higgins, en kamrat med en helikopter och en barägare som jag inte minns namnet på.

Om jag minns rätt hade den här serien allt. En perfekt kombination av spänning, humor och drama. Lysande skådespelarinsatser och en välskriven handling.

Numera verkar det vara kanal 5 som sänder serien. Var har man då lagt in serien i tablån? Fredag 20.00? Lördag 20.00? Nej, den sänds tisdagar kl 03.30. Skandal.

Nåja, det kanske är med Magnum som det är med t ex Miami Vice m fl. Serien är inte lika bra som man minns den. Det som man minns som spännande kan i efterhand verka en aning töntigt.

Jag hävdar ändå att Magnum P.I. är överlägsen Lets Dance, Robinson, Fångarna på fortet, Småstjärnorna, Så ska det låta och alla andra vedervärdiga "underhållningsprogram". Magnum har dessutom fördelen att man inte behöver läsa 12 sidor i Aftonbladet om gårdagens avsnitt. Det finns heller ingen b-kändis som heter "Magnum-Putte" som blandar drinkar åt kändisar i TV. Bara en sån sak.

Det VAR bättre förr.

/Herr K

Svensk TVs största bottennapp?

Har de senaste dagarna sett en trailer för ett nytt program, som ska börja sändas imorgon. Det heter nått i stil (om man nu kan blanda in ordet stil i sammanhanget) med -"Oj, jag är med i ett Japanskt TV-program". Tvivelaktiga figurer, bl a Johannes Brost, glider runt i gegga, iklädda kycklingfjädrar...

Kommer stänga in mig i en garderob imorgon, för att försäkra mig om att slippa se eländet!!! Det finns tydligen TV-folk som inte fattat att Japansk TV-underhållning inte går att plagiera. Kan inte tänka mig att det är fler än de få Japaner som är bosatta i Sverige som kommer kunna ha någon form av behållning av programmet (förutom barn upp till 5 års ålder förstås).

/Örjans upprörda flamma

Dagens ickenyhet

Herr K har fått en ledig dag. Mycket välförtjänt tycker säkert de flesta.

Börjar dagen med att titta lite på tv4:s nyhetsmorgon. Dagens stora ämne är att Annika Östberg kommer hem från fängelse idag. TV4 visar filmen på när planet lyfter från flygplatsen i USA. TV4 är på plats i Örebro när planet landar. TV4 rapporterar även direkt från fängelset i Hinseberg INNAN hon ens har kommit dit!

Vad är det frågan om? Är hon helt plötsligt en kändis? Tydligen finns det 175 fängslade svenskar runt om i världen. Är det någon som hört talas om någon av de andra? Kommer TV4 åka runt och hälsa på alla 175?

Alla tycker jättesynd om Annika eftersom USA har varit så elaka och satt henne i fängelse. Herr K klarar inte mer, stänger av TV:n nu.

/Herr K


Överraskningarnas man

En av barnens kompisar kom just på besök. Hon hade med sig en påse bullar som hennes pappa bakat. Det var baske mig de godaste bullar jag någonsin ätit!  (Sorry morsan)

Han är en medelålders, huligan och absolut ingen bagare. Hur kan det komma sig att han har så god hand med deg, kanel och socker?!?!? Jag som anses va så rackarns duktig i köket, kommer inte i närheten! Baskade skiiit, va avundsjuk jag blir!!!

/Örjans flamma


Solsting?

Äntligen vår. Snöhelvetet verkar vara borta för gott. Gatukontoret har sopat gator och trottoarer.
Folk går omkring och njuter i solen.

Det är då extremtyperna dyker upp.

1. Oj solen lyser.  Jag drar på mig ett linne och kortbyxor och köper mig en glass. Att det bara är 9 grader varmt och isvindar berör mig icke..
2. Oj solen lyser inte på skuggsidan. Min mamma sa åt mig att klä mig varmt fram till Valborgsmässoafton. Jag drar på mig mina sälskinnshandskar och bryr mig inte om att det är 19 grader varmt i solen.

Jag manar nationen till förnuft!

/Dr Bombastic

Äntligen dags?

Äntligen dags för fotbollsallsvenskan. Eller "superintressanta allsvenskan" om man ska tro tidningar och TV. "Det har aldrig varit mer spännade och i år kommer vi få se riktigt bra fotboll". Jomenvisst.

Någon verkar ha glömt den lilla detaljen att fotbollsallsvenskan inte ens är bland de 20 bästa fotbollsligorna i Europa. En korpserie med, internationellt sett, medelmåttor. För den som inte råkar ha sitt favoritlag i fotbollsallsvenskan finns det ingen anledning att följa eländet. Det räcker med att slå på tv:n så får man se en bättre match. Då spelar det ingen roll om man råkar zappa in bulgariska, albanska eller belgiska ligan. Alla är bättre.

I går kunde guldkornet Trelleborg - Brommapojkarna avnjutas. 0-0 givetvis. Och sämre lär det bli.

/Herr K

Våren kan vara irriterande

Då tänker jag inte bara på de elaka pollenattackerna.
Inte heller på lömska nordanvindar.
Faktiskt inte heller på grannens "nu provar jag avgasröret på min välputsade MG".

Möjligtvis kan jag tänka på tabellen i Premier League eller lottningen i Champions League.

Men det som irriterar oss stjärnirriterare mest är naturligtvis motorcyklisterna.
Ut på gatorna irrar 40-åringar med monstermaskiner och tonårskomplex. För oss vanliga människor återstår bara att hålla oss undan för de "har ju kontroll - men man vill ju bara prova".

Varför ska man ha ett fordon vars kapacitet mångfalt överstiger vad förarna kan (och får!) klara av?

Ja jädrar!

/Dr Bombastic

Bankskrälle

Varför ska jag ständigt behöva ringa till banken, vara trevlig och lismande, för att få ränterabatt?!?!? Varje gång jag ber om typ 0,20 % rabatt, så svarar de glatt -"Javisst!". Börjar känna mig som ett pucko, som inte ber om 1% rabatt... Är det ett sätt att försöka bli mer internationella (men varför ska banken bete sig som en klockförsäljare i Tunisien?!?!)?

Är det inte bättre att sänka räntan för alla, så kortar det ner telefonköerna...?

/Örjans snåla flamma

Icke nyheter

Att våra kära tabloidtidningar i tid och otid upp icke-nyheter är i sig ingen nyhet. Nu dessvärre verka denna farsot ha spridit sig till mera seriösa forum. Den senaste i raden av dessa icke-nyheter är att Michelle Obama gjorde ett övertramp mot den engelska drottningen då hon la armen om denna. Vilken nyhetsvärde har detta egentligen? Tydligen har den ett så stort nyhetsvärde att den ska få finnas med i många olika media. Vad är sveriges journalistkår på väg?

/Surbulan


Tvätta er för i h-e

Är så trött på att folk inte ska klara av att hålla hygienen. Om folk vill vara skitiga är upp till dem, men då kan de väl hålla sig från tunnelbanan och inte utsätta sina medmänniskor för deras hemska odör. Det hela är mycket enkelt, stinker man håller man sig hemma.  

För övrigt gillar jag inte att min blogginlägg blir editerade. Vem kan vara så ond?

/Surbulan

Orättvist!!!!

Hur dj-la rättvist är det att halva befolkningen har påsklov och jag behöver gå till jobbet?!?!?!?  *grrrr*

I fredags hade jag någon knasig idé om att det skulle bli sååå skönt att slippa skolungar på tunnelbanan, men i morse då jag satt där nästan själv blev det ju hur tydligt som helst hur dj-la orättvist det är att (nästan) alla andra ligger hemma och snarkar!!!!!

/Örjans trötta flamma


Är nästan lite glad...

... för nu måste det väl va slut på tjatandet om Wanja hit och Wanja dit, eller..?

Fast det ska väl skrivas i en vecka om "Är det rätt eller fel att hon avgår?" och "Vad ska Wanja göra nu" och "Första året utan Wanja" och "Wanjas påsk-/midsommar-/julklappstips" och "Wanjas nya jobb" och .....  *suck*

/Örjans "intespecielltgladändå" flamma

Gör rätt från början!

Där sitter man i sköna fåtöljen en lördagseftermiddag. Ser med nöje på hur LIverpool FC matar boll efter boll mot Fulhams mål utan att lyckas få in bolltrasan. Genomtänkta genomskärare och instick etc fastnar alltid på motståndarnas försvar eller förvaltas på ett dåligt sätt av mottagaren.

Då! I 92:a minuten! Just då man börjat formulera ett glädjebudskap till alla stinkande Liverpoolfans. DÅ! Bollen studsar som en flipperkula och plötsligt står den israeliske Gary Nevillekopian fri och får bollen och skjuter in den bakom en vilt flaxande målvakt.

Rättvist? Kanske... ja.

Men störande och stinkande? JA!

Gör rätt från början!

/Dr Bombastic!


Transportproblem

Tillbringade 10 timmar på en buss igår. Mår därefter idag...

Hur svårt kan det va att få till en bekväm sådan? Det är 40 år sedan första månpromenaden (varför kallas den så, när de studsade runt?!?!), men de tillverkar fortfarande bussar utan både TV och bekväma stolar! Hade tänkt klämma 3-4 DVDn, men vi fick nöja oss med Melodikrysset (vilket iofs är trivsamt, men tar 1 av dessa 10 timmar).

När jag på hemvägen försökte gosa ihop mig lite på sätet och ta en lur, fick jag så dj-la ont i svanskotan att jag nästan fick ställa mig upp. Stenhårda dj-la stolar, istället för mjuka och sköna fotöljer. Nä, skärpning busstillverkare! Mera lyx åt folket!!!

/Örjans rumpömma flamma


Experter

Det är lätt att tippa matcher i efterhand. Ett exempel på detta är alla så kallade "experter" som sitter i studion i samband med tv-matcher.

För den som mot förmodan aldrig har sett en match på tv3 så börjar sändningen en timme innan den faktiska matchen börjar. Under den timmen hinner man klämma in minst 12 reklamavbrott och meningslösa reportage om allt möjligt. Dessutom hinner alla experter säga sitt om matchen. Man pratar om att lag A har bra form, lag B har en bra målvakt, lag A har en bra anfallare, lag B har en duktig tränare...osv...osv...osv.  Kort sagt har man radat upp argument som kan användas efter matchen oavsett hur den slutar.

När matchen är slut ska den givetvis diskuteras i mysiga soffan. Reportern frågar alla experter om det var ett väntat resultat. I 10 fall av 10 säger experten, oavsett om matchen slutat 6-0, 2-2 eller 1-9:

- "Jag är inte förvånad. Som jag sa innan matchen trodde jag mycket på lag A / lag B."

Om matchen slutar oavgjort säger experten:

-"Jag är inte förvånad. Jag hade förväntat mig en jämn match. Det finns inga dåliga lag på den här nivån."

Om matchen slutar med ett mycket överraskande resultat, som t ex när Vitryssland slog Sverige i hockey, kan experten visa att han verkligen är en expert och förstår sporten bättre än alla andra vanliga tittare:

-" Jag förstår att många är överraskade. Men inte jag. Jag hade det här på känn."

Hur skulle det vara att någon enstaka gång tippa matchen INNAN den spelas??

/Herr K

Veckans matcher forts.

Allsvenskan är igång och alla sportsändningar är till största del nedlusade med ointressanta fakta och bilder från dessa helt ointressanta matcher. Varför ska största delen av en sportsändning domineras av 22 vuxna mäns lek med en boll i det som närmast kan jämföras med lite korpfotboll. Finns mycket annat som är betydligt mer intressant och underhållande än detta. 

Nä, bättring TV. Lite variation i ovan nämnda sportsändningar ska väl inte vara så svårt. 

/Surbulan


Stackars Svennis, eller..?

Hur synd är det egentligen om Svennis..? Enl min gissning är han god för fler miljoner än jag är antal år x 14 (fiiin matematisk formel...), han har sett massor av världen, levt play boy-liv och det går nog ingen större nöd på honom.

Jag sparar iaf allt mitt "tycka-synd-om" till andra!

/Örjans flamma

Glas

Ingen kan väl ha missat de hysteriska larmen för glas som någon har hittat i kyckling den senaste tiden. För den som mot förmodan inte har hört det har det hittats glasbitar i fryst kyckling. Inte så kul för den som drabbas, med tanke på varningarna i aftonbladet skulle man kunna tro att det var akut livsfara för en stor del av befolkningen. Nu verkar folk hitta glas i allt möjligt. Jag är rädd att hysterin bara börjat.

Det som händer nu verkar vara att alla (aftonbladet igen, m fl) ska överträffa varandra med sina varningar. En tidning rekommenderar läsarna att sluta äta fryst kyckling, nästa tidning toppar det med att rekommendera att läsarna slutar äta kyckling helt och hållet. För att överträffa det är det väl bara en tidsfråga innan någon tidning rekommenderar att man slutar äta helt och hållet. För säkerhets skull bör man nog låsa dörren också. Varning för allt.

Men det var ju glas det skulle handla om. Glas på cykelvägen närmare bestämt.

Som cyklist och hundägare finns det få saker som gör mig så irriterad som krossade flaskor på cykelvägar och gågator. Att krossa glasflaskor på gatan måste vara den mest korkade och meningslösa aktiviteten som finns. Fängelse och spöstraff på torget borde vara ett rimligt straff för detta!

/Herr K

Fotbollshelvetet

Snart börjar Den riktiga Allsvenskan.

En händelse som borde vara en fröjd för alla fotbollsälskare

Men nu har vi ju det här med idioterna som "älskar fotboll på sitt eget lilla vis". Det är inte så att det är fotbollen de gillar, utan att skrika ut sitt hat mot motståndarlaget, domarna, ibland även de egna lagets ledare och motståndarfansen är deras "cup of tea".

Fotbollshelvetet är, per definition, en fotbollsmatch som spelas på en trekantig plan mellan AIK, Hammarby och Djurgården där läktarna är fulla med "fans" som slåss med påkar och matchen döms av ett domarteam från Kina.

Får jag se en Bajenidiot utnyttja sina medborgerliga rättigheter genom att kasta en kartong lättöl mot en linjedomare då...kommer jag att blogga om det!  *hotfull*

/Dr Bombastic

Vart är världen påväg?!?!?

Var just och åt min favoritlunch = yakiniku. Mumsigt, men VAD hade de rackarna lagt bredvid riset?!?!? I vanliga fall ligger där en prydlig hög med riven vitkål och morot, men idag...  *förtvivlad*  Gissar att de gjort någon felaktig beställning, för i hörnet på tallriken låg istället kokta SOMMARGRÖNSAKER!!!!  Ni vet sådana där djupfrysta ärter, blomkål, morot och brytbönor, som man i värsta fall kan ha till skinkstek.

/Örjans kräsna flamma

April fools

Kära, enorma, läsarskara! Misströsta inte! Vi HAR inte blivit glada och lyckliga. Vi är precis lika arga som vanligt, men lyckades förhoppningsvis lura några... (bl a en av skribenterna...hehehe)

Just nu är jag mest arg för att ingen lyckats lura mig idag.  :-(  Kanske pga att jag är så otrooooligt skeptisk och ifrågasättande mot allt och inte litar på någon! Men skynda, skynda, det är fortfarande några timmar kvar på dagen!

/Örjans bittra flamma


Roligt med

I vanliga fall skulle jag bli extremt förbannad när någon tvingar på mig vad jag ska tycka och tänka och vilket humör jag ska ha. Men inte idag. Solen skiner, har inte behövt åkt tunnelbana idag och man har sluppit det hysteriska skanstull. Ja, vad ska man säga, livet leker.

Inga problem vilar på mina axlar. Dock finns ett litet orosmoln i horisonten som jag hoppas ska skingras, hur ska den här bloggen överleva detta?

/Muntergöken


Underbara morgon

Jag vaknade med ett leende, skuttade ur sängen och gjorde en stor frukost. Njöt för fullt av den ljusa morgonen och var extra tacksam för att vi äntligen gått över till sommartid! Frågade mig stillsamt, om det inte vore idé att ställa om klockan 3 timmar, istället för en.

Såg till min glädje att jag gått ner 20 kg under natten och håret var extra tjockt och fylligt. Mina ögon lyste av lycka. Hela garderoben var fylld till bristningsgränsen med nya, snygga, DYRA kläder (som av en händelse 2 storlekar mindre än min vanliga, vilket ju var tur eftersom jag just gått ner 20 kg).

Tunnelbanan gick i tid och när jag kom till jobbet så var det någon som redan gjort precis ALLT jag hade tänkt göra under dagen, så jag kunde gå ut i solskenet och ta en lång promenad.

Ack vad livet är underbart!

/Örjans lyckliga flamma

Dags att ändra attityd

Kungahuset har fått oförskämt mycket orättvis kritik under alla år.

Kanske det är dags att ändra sig nu när ännu en ofrälse är på väg att ta plats bland de blåblodiga?

Ni känner säkert till att Hans Kungliga Majestät under alla år haft långa hårda arbetsdagar som har krävt hans frånvaro från familj och hus - när han sedan har kommit hem så har hans del av det dagliga hushållsarbetet alltid väntat på honom. För detta har han fått en, i förhållande till insats, oskäligt låg löning.

Sen har vi Dronningen, denna oerhörda förebild för kvinnor i Sverige, ja kanske i hela världen. Det stockar sig i halsen på mig - jag saknar ord för denna beundransvärda kvinna.

Till sist vill jag lägga ett ord för den blivande drottningen, Victoria. Ett oerhört tungt ansvar för Sveriges väl och ve ligger på hennes späda axlar. Men tillsammans med Herr Westlings trygga medarbetsinsatser ska de nog ro skutan i hamn. Jag känner mig plötsligt oerhört trygg.

Jag vill även passa på att lägga ett varmt ord för de så kallade "Kungliga veckotidningarna". Tack för att ni håller oss trogna undersåter underrättade om allt viktigt som händer i och kring Kungahuset i Sverige. Tack!

/Dr Solsken

Stora förändringar

Efter att bloggen varit i drift några månader kommer nu några stora, och förhoppningsvis, uppskattade förändringar. Till att börja med kommer bloggen ändra namn till "Glada Damen". Fokus kommer inte längre bli gnäll. Nu kommer det itstället skrivas om positiva saker och händelser.

Vi kommer därför även byta ut några av signaturerna: Dr Bombastic heter nu Dr Solsken, Surbulan heter nu Muntergöken och Herr K byter namn till Herr Glad.

Trevlig läsning!

/Herr Glad

RSS 2.0