Rättelse

Blev lite fel i förra inlägget. Ska ju vara Man Utd's framfart i CL...

Ps. Grattis och lycka till, Vickan och Ockelbo-Danne! Ds.

Hysteriskt ointressant

Prinsessan får sin fitnesstrainer.

Detta budskap sprids nu över världen och överskuggar allt som är viktigt. Inte minst Brynäs viktiga matcher och Chelseas äventyr i Champions League.

Ska det vara så här? Hur kan pseudopersoners pseudohändelser dominera så totalt?

Är det statens sätt att dämpa medborgarnas vardagsångest?

I så fall (och i mitt fall) så har staten misslyckats totalt!

Bättre kan du Staten!

Om jag inte dyker upp på min arbetsplats i morgon så kolla i Nybroviken, jag kan ha blivit placerad där.
Av Staten eller av Rojalistiska förbundet. Om nu sistnämnda vågar köra så nära Nybrokajens kant med sina rullatorer, med en hink cement dinglande från handtaget.

Hybris och galenskaper inom idrottsvärlden - del 1

Foppa drar på sig ett par skridskor - "Han spelar i NHL nästa år". Att han floppade totalt i DM-finalen mot nåt skitlag är redan glömt.

Helena Jonsson vinner VM - Vi är bäst i världen i världens största idrott

Ishockey - anses vara en stor idrott, bara för att vi spelar den i Sverige och i USA med omnejd men är (sett globalt) en flugskit. Frågan är om inte innebandy redan är större?

Innebandy - Att kalla serien för Superligan är väl ett utbrott av kraftig hybris? Ungefär som att kalla andra divisionens hockeyspelare för "Allsvenska spelare". Allsvenskan är fotboll. Glöm aldrig det!

"Alla" fobollslag och hockeylag bygger egna arenor. Jag säger bara "IFK Norrköping", "Leksand", "Malmö hockey".... Många fler aspiranter finns.

Sen vill jag slå ett slag (helst under bältet) mot fanatismen inom lagidrotterna. Numera är kärleken till själva idrotten betydligt mindre än den till laget. Snacka om avgudadyrkan? Jag sa till en Djurgårdare (men det hade funkat på alla fanatiker) för några år sen: "Såg du fotbollsmatchen i går? Den var skitbra!". Svaret blev: "Nej, jag tittar bara på Djurgården - jag är egentligen inte så förtjust i fotboll". Är det konstigt att det är läktarbråk? Idioterna är ju egentligen inte intresserade av matchen, de är där bara för att befinna sig i en grupp av likasinnade.

Urlakningen av det svenska språket - del 1

Jag säger "de" - du säger "dom" eller i värsta fall "dem".

Jag säger "dem" - du säger "dom" eller rasslar in med ett slumpartat (men denna gången rätt) "dem".


"De är korkade " eller "dem är korkade".  Välj själv, men välj rätt.


"Jag har köpt en kork till dem" eller "Jag har köpt en kork till dom". Samma här.


Språk är viktigt. Fethaja det!



Skidskytte

Nu har det tydligen hänt. Helena Jonsson har vunnit vm-guld i skidskytte. Jättekul för henne utan tvekan (kan till och med sträcka mig till att säga grattis!). Men för alla andra är det här inte kul. Inte tråkigt heller. Det är faktiskt så att ingen egentligen bryr sig särskilt mycket om skidskytte. Som svensk gillar man alla sporter där vi vinner, när vi inte vinner är det inte så intressant längre. Arga damen är givetvis ett undantag.

Vad händer nu? Arga damen har svaren:

1. Alla bryr sig sjuuuukt mycket om skidskytte. Det är den största sporten i världen och ett guld är hur stort som helst. Bragdguldskanditat är givet, iallafall den här veckan eller tills vi vinner ett guld i någon annan mikro-sport som ingen heller bryr sig om.

Men skidskytte kanske är stort och spännande? Kan någon av läsarna isåfall (utan att googla) nämna vem som vann herr-guldet? Eller stafetten? Eller vem som leder världscupen för herrar eller damer?

2. Helena Jonsson kommer att få ett irriterade smeknamn som kommer att stå i tidningen varje dag i några veckor. Vad sägs om "Hellis" eller liknande?

/Herr K

Besvikelse

Kokoksyoghurten är inte alls lika god som jag minns den. Den är inte så god som den borde vara. Vid smaktestet igår upptäcktes tre fel:

1. Den är för söt.
2. Den har en alldeles för konstgjord kokossmak. Känns ungefär lika naturlig som päronsmaken i päronsoda.
3. Var finns kokosflingorna som borde funnits i yoghurten??

Testet går idag vidare med ett smaktest av kokosyoughurt tillsammans med det viktigaste tillbehöret:

Äntligen!

Positiva nyheter är ju inte så vanliga i den här bloggen, men nu är det äntligen dags! Kokosyoghurten som tidigare efterlystes på bloggen har nu både lokaliserats och inhandlats. Det var till slut på Willys i Länna som yoghurten köptes. Nu återstår det att testa om kokosyoghurt faktiskt är så gott som jag vill minnas att det en gång var!


/Herr K

Taxielände

Jaha, så har det hänt igen. Kom glad och nöjd ut från fest på Cirkus igår. Hade tänkt sätta mig i en taxi och fara hem till min sköna kudde. Det stod ett tiotal bilar på rad utanför dörren. Var någon lämpad att sätta sig i? Noooot! Bara friåkare och de vääääägrar jag åka med. 

Det blev till att ta 47'an ner till Norrmalmstorg, för att hitta en riktig taxi.

Mer på temat reklam

Om jag tittar på ett TV-program och det blir reklamavbrott, går armen automatiskt till fjärkontrollen. Resultatet blir alltid det samma. JAG BLIR ARG! Det är nämligen reklamavbrott på alla 138 kanalerna, samtidigt! Borde inte kanalerna vara intresserade av att fånga upp tittare?!? Det självklara borde alltså vara att välja annan tidpunkt för reklamavbrott än den de andra kanalerna väljer och därigenom få mig att fastna för just deras program istället för det jag just lämnade. Jag gissar att det är någon batteritillverkare som kommit på detta, för det blir ett fasligt knappande.

Reklam med ljud

En sak som borde vara totalförbjudet är reklambanners med ljud på websidor. Otroligt störande när någon banner spelar ljud som är minst åtta gånger högre än allt annat ljud som kommer från datorn.

Ett exempel är den annars förträffliga sidan www.tv.nu . En bra sida med översikt av tv-program som av någon anledning måste göra reklam för en film genom att skrika ut filmens namn på maxvolym.

För att använda ett av de mest populära orden just nu: Skämmes!!

//Herr K

Kvinnans bästa vän

För att vara övertydlig, kan jag börja med att nämna att jag naturligtvis menar SKOOOOOR!

Hittade ett par fantastiska skor idag. Sköna, snygga och så var det 70% rea! Vilka storlekar är vanligast bland svenskor? Jo, 37-38. I vilka storlekar tror ni just denna fantastiska sko fanns? Svaret är 36, 39 och 41. Det gjorde mig dock fantastiskt glad (jorå, jag e glad ibland), för jag har nämligen 39! Satte därför 39'an på foten och tog några prövande steg i butiken. Till min förskräckelse insåg jag att de var ovanligt stora i storlekarna. Det kom nästan en tår av ilska, när jag insåg att 38 inte fanns. Varför, varför, varför finns aldrig rätt storlek?!?!?!?

Nytt utseende

Ber om ursäkt för bloggens trista svarta utseende den senaste tiden. Nu i ny spännande design igen.

Tågpersonligheter

Nu tror ni att jag ska gnälla på sena fjärr- och pendeltåg!

ICKE! Sånt får man leva med. Dock ser jag det som en samhällelig plikt att gnälla på människorna som åker tåg.

Människotyp 1: "Jag har ingen självkritik, noll omvärldskoll och jag har inget att dölja". Sitter och pratar högt i telefonen fast halva vagnen försöker sova. Pratar högt om arbete, politikerkamrater, affärer eller triviala fritidsaktiviteter. VI VILL INTE VETA! VI VILL INTE HÖRA! (Vi vill sova).

Människotyp 2: "Spara tidpersonligheten". Han/hon reser sig upp nånstans mellan Flemingsberg och Stockholm för att få "en bra plats". De värsta är inte de som tar plats 1-4 för de står nånstans i utrymmet mellan vagnarna, de värsta är de som står där bakom, the losers som redan förlorat pallplatsen i denna obskyra tävlingsform. De tar nämligen MITT utrymme där jag ska stå när jag reser mig upp 300 meter innan tåget stannar. Jag älskar att kliva ut i korridoren framför dem och stampa dem på tårna! Denna människotyp finner man ofta på flygplan. Märkliga människor.

Människotyp 3: "Jag finns" - dessa människor tar på sig jackor med svepande rörelser för att utdela pisksnärtar till sina medresenärer.  De har ofta ryggsäck på sig och älskar att vända sig om med yviga rörelser. De ställer sig ofta och håller i ryggstödet på säten och skakar dem livligt. 

Människotyp 4: "Jag kan inte ta åt mig förklarande texter". Dessa människor har plats 72 i ena änden av en vagn. Stiger med förkärlek på i fel ände av vagnen och slår sig fram till "sin" ände. Dessa människor ses ofta bära stora väskor och är ofta solbrända! J-a charterturister!

Det gnälls för lite i Sverige i dag! 

Räntesänkning!

Räntan går åt rätt håll igen! Men hur är det egentligen..? Är det bara vi med mångmiljonlån som påverkas? Finns ju bara ett svar på det: -"NEEEEEEJ!"

Återigen fylls morgon-, gratis- och kvällstidningar med små käcka microintervjuer, gjorda på stan med intet ont anande "vanliga Svensson". Frågan de får är oftast:  -"Hur påverkas du av räntesänkningen?" och deras svar är nästan alltid -"Inte alls, för jag har inga lån,  men jag är glad för mina barns skull", eller -"Det gör att vi nog ska köpa det där huset vi gått och tittat på".

Först blir jag arg på "De vanliga Svensson", som svarar så urbota korkat på frågan. Hur har de bara MAGE att gå omkring och tro att de inte påverkas av världsekonomin?!?! 

Efter att ha lugnat mig och tänkt efter i 10 sek, inser jag att det inte är dem jag ska vara arg på. Det är de där rackarns journalisterna, som omgående borde förlora jobbet. De borde väl för bövelen fatta att "vanliga Svensson" inte har utbildning nog att svara på dylika frågor. Har en viss förståelse för att de undviker intervjuer med mossiga nationalekonomer och andra välutbildade, men kom igen!

Nej, nu får det vara slut på dessa generande små bevis på den låga ekonomikunskapen gemene man besitter!

Oranga kuvertet

Förutom att jag kan glassa med kunskapen att det egentligen borde heta English Fox-kuvertet (färgen heter så, enl projektledaren för var ansvarig för framtagandet för ett gäng år sedan), finns absolut INGET positivt att säga om eländet.

Alltså slutar detta inlägg med -"Jag säger bara -45%..."  *suck*


ICA Maxi tänker till

Idag på min tur till ICA Maxi möts jag vid spelbutiken av följande "erbjudande": Andelstriss 200 kr per andel.

Vilken bra idé.... eller inte. Tydligen har man tänkt sig att köpa 200 trisslotter och dela på vinsten. Förutom den uppenbara nackdelen att någon kommer att bli väldans trött i sitt skraparfinger bör man fundera på varför någon skulle vara intresserad av det här. En trisslott ger i snitt tillbaka 49% av insatsen. Det spelar ingen roll om man köper en lott eller köper en andel i 200 lotter. Det går inte att bli en vinnande spelare på Triss.

Det här är ungefär lika vinnande som andelslotto eller varför inte ett "vinnande system på roulette".

//Herr K

Högertrafik

Nu är det dags för alla att ta sitt förnuft till fånga.

Vi måste tillämpa högertrafik även på trottoarer.

Hur ofta möter du inte någon på en trottoar som försöker tränga sig förbi dig på din högra sida trots att du pressar dig mot husväggen? EVERY DAY! De blir väldigt förvånade när du behåller sin (ytterst korrekta) position. Många människor försöker runda husknutar "körandes" vänstertrafik. Detta kan leda till näsblod om man möter en rätt tänkande människa.

Nån ordning måste vi ha! Förfall och dekadens på trottoarer är av ondo. Bättring!

Efterlysning

Är det någon av argadamens tusentals läsare som vet var man kan köpa denna förnämliga dryck?

http://www.milko.se/templates/Product.aspx?id=264

Varför tillverkar man kokosyoghurt om den inte går att köpa någonstans??

VAB? Varför och för vem...?

Jag måste få ventilera min ilska över alla småbarnsföräldrar som ska VAB:a i tid och otid. Statskassan skulle klara sig betydligt bättre utan dessa snyltare. Att de dessutom lämnar sina arbetskamrater i sticket för att ta hand om förvaltningsdagar o.dyl. verkar inte bekomma dem de minsta heller. Nä, jag blir förbannad...

Hundbajs

Stockholm. Östgötagatan, Söders vackraste gata? Kan man tro när man hör namnet!

Men icke. Från Ringvägen och 2 kvarter norrut är trottoarkanten kantad av hundskit modell större. Man blir tvärförbannad.

Är man då först att bli förbannad på just dessa hundskitar? NEJ! Någon har placerat små rosa flaggor med förmanande text i varje hundskit! Sånt gör att Arga Damen blir nästan lite glad.

Men ta upp skiten för h-e!

Äntligen!

Äntligen har någon förstått att jag behöver ventilera min ilska, över allt eländigt som möter mig varje dag. Ouppfostrade tonåringar, hundbajs, Djurgårdare, ja, listan är lång...

Arg och upprörd?

Om ni följer denna blogg så kommer ni att bli upplysta om vad som upprör oss, inte bara arga damen utan även hennes jättetrevliga (men upprörda) arbetskamrater.

Bli arg du också! Läs oss!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0