Rökförbud

Nu ska vissa kommuner tydligen införa rökförbud på sina arbetsplatser.

Ädelt? - nej inte alls. Bara ytterligare ett utslag av hetsjakt mot landets sinande minoritet som kallar sig rökare.

Argumenten är kostnadsskäl och omtanke. Ska man vara konsekvent i detta ska man naturligtvis dessutom införa förbud mot att lukta svett, förbud mot att bära vämjelig parfym el. after shave och även fisförbud. Dessutom bör förbud införas mot att diskutera väder el. fotboll. Folk är ju ändå på arbetsplatsen för att jobba.

/Surbulan

Ingen hemma hos El-giganten

Det är verkligen inte lätt att komma i kontakt med El-giganten.

Det går inte att ringa till det varuhus man vill. Istället är man hänvisad till ett telefonnummer till någon slags växel för att bli kopplad dit man vill. Gott nog. Om det inte var så att det inte finns någon som svarar på telefonnumret.

Tur att det då finns mail. Samma sak här, det går inte att maila till det varuhus man vill. Man får istället snällt maila till någon slags kundservice-brevlåda. Gott nog. Om det inte var så att man fick det här som svar:

Autogenerated Message:
Hej!

Denna email adress har upphört. Se signatur för ny kontaktinformation.

Gigantiska hälsningar

El-Gigantens Kundcenter



Den stora frågan är ju nu: Finns El-giganten?

Har alla gått på semester samtidigt? Är företaget nedlagt och varuhusen borta? Var är alla och var är Herr K:s till hälften betalda vitvaror?

Fortsättning lär följa...

/Herr K

Zzzzzzzzzzzzzzlatan del 3

Bara en liten, liten notis om Zlatan i dagens DN-sport (nått om att ju faktiskt inte gjort mål i Barca ännu). Började precis känna mig lite glad, men sen vände jag på tidningen, där DN-Ekonomi finns. Vem är på förstasidan? Jo, naturligtvis Schlaaaatan! Tydligen är det jättebra för Svensk export att han gör så bra reklam för Sverige...

Ok, jag ska inte vara helt omöjlig. Tror definitivt att Zlatan har mer positiv inverkan på exportsektorn, än t ex låten/videon "Alla dom" eller "Alla vi" (vem f-n minns vad den hette..?), som Brolin, Borg och Dr Alban spelade in för en massa år sen, men...

/Örjans flamma


Zzzzzzzzzlatan del 2

Tänk att de lyckat hitta ytterligare anledning att tjata om pojkstackarn i tidningarna. CL-lottningen är anledning nog att fylla sportsidorna till bristningsgränsen, eftersom pogen valde bort Inter för att ta titlar med Barca och nu ska de två lagen mötas i samma grupp.

Oj, oj, oj, vad jag kommer bli skadeglad om Inter går bättre än Barca i årets cup.

/Örjans flamma

TV-soffan

I morgonprogrammet hade man en tv-soffa full av experter på den hemska svininfluensan.
Vem som helst kunde ringa dit och ställa listiga frågor.

En man vid namn Omar Salami (ja faktiskt) ringde in och frågade upprört hur man hade tänkt göra med "den viktiga gruppen papperslösa invandrare".
Alla experter och programledare nickade förnumstigt och svarade på frågan.

Vad jag ställer mig en smula frågande till är huruvida dessa personer verkligen kan anses vara en viktig grupp i svenska samhället.
Upplys mig!

E-mail

Det finns inte mycket  som är gratis nuförtiden. En sak som faktiskt fortfarande är gratis är e-post-konton och tillhörande mailadress. Därför tycker jag att det är mycket underligt att par/sambo/gifta/familjer väljer att skaffa sig en gemensam email-adress.

Vad är meningen med det? Är det för att det är praktiskt att båda kan läsa alla mail? Eller är det för att visa för världen att man minsann inte har några hemligheter för varandra?

Märkligt.

//Herr K


Slutet är nära

Jaha, så var den här. Den förhatliga sista semesterdagen. Naturligtvis har jag förärats med ett skyfall och rätt låg temperatur, som passar utmärkt till mitt humör. Imorgon bitti ska jag trängas med svininfluensasmittade medresenärer på tunnelbanan. Vilken otrooolig tur att jag har en kräftskiva imorgon kväll, att se framemot.

Fast, när jag tänker efter, så har jag haft det rätt bra de här tre veckorna. Har läste ut fler böcker än jag gjorde på hela förra året, tagit många härliga promenader, varit en tur till mitt älskade Glasgow, tittat på 5.384.753 timmar friidrott och så har det ju blivit lite fotbollstittande också.

Apropå absolut ingenting, så har Dr Bombastic gått och blivit morfar igen! Konstigt att han inte nämnt det här på bloggen...

Nu öppnade sig himlen igen, så jag slipper iaf gå runt och vattna i trädgården. Tror jag läser en stund istället.

/Örjans flamma

Värdefull information?

Något som verkar ha blivit populärt och vanligt är att bilister som tydligen har barn sätter skyltar i bakrutan på bilen:



Frågan är ju varför man kommer på idén att ha en sån här skylt i bilen?

Vad har jag som annan trafikant för nytta av att veta att någon har barn i bilen?

Funderar på om jag kanske också ska ha en liknande skylt. Några förslag:
"Jag har varit och handlat!" eller
"Har matkassar i bakluckan!" eller den interaktiva
"Såg du matchen igår?"

Tror att det skulle kunna öka trivseln i trafiken.

/Herr K

OBS: Den av bloggens alla läsare som har barn eller bil eller (ännu hellre) en sån här skylt får gärna kommentera och reda ut den här frågan.



Zzzzzzlatan

Finns få saker jag är så trött på att läsa om som Zlatan. Framför allt bevakningen av varenda steg han tar. "Se Zlatan på Arlanda", "Zlatan hälsar på lagkamraterna", "Zlatan går och handlar".... osv....osv....

Ingen händelse är för obetydlig för att skrivas om.

Idag ska herr Zlatan tydligen spela sin första match med Barcelona. Expressen spar inte på krutet och jämför händelsen med när Maradona kom till Barcelona 1982.



Stort. Enligt Expressen iallafall.

Ingen kan väl på fullaste allvar påstå att det här ens är i närheten av när Maradona kom till Barcelona. Maradona var då världens bästa spelare.

Zlatan då? På förra årets ranking över världens bästa spelare kom han på 17:e plats. Inte dåligt alls, men hans 26 poäng jämfört med Ronaldos 935 säger en del om hur stor Zlatan är ute i stora världen. Dessutom har Barcelona FYRA spelare på listan som rankas högre än Zlatan.

http://en.wikipedia.org/wiki/2008_FIFA_World_Player_of_the_Year


Visst är Zlatan en bra spelare men någon måtta får det väl ändå vara. Jag skulle verkligen vilja veta hur spanjorerna ser på den här händelsen.  Är det någon som känner en spanjor?

/Herr K

Hemma sämst?

De flesta av oss riktiga arbetare är nu tillbaka i "vingården" för att förbereda höstskörden.

Några andra verkar längta tillbaka, några exempel på det är Örjans Flamma och Herr K, och jag förstår dem. "De bästa kamraterna är ändå mina arbetskamrater", som Herr K brukar säga.

Under min första arbetsvecka och början av den andra har jag haft nöjet att intervjuva flera "hemvändare" och nästan alla har sagt något i stil med "Fy f-n, jag skulle behöva 5 veckor till".
Nästan alla...
En person, jag låter honom vara anonym, sa "Skönt att vara tillbaka. Jag visste inte vad jag skulle hitta på under min sista semestervecka."

Kan vi förbjuda vissa att ha semester? Kan det bli ett vallöfte från Herr K när han blir vald till Sveriges förste president?

Dr Bombastic - som har bränt 5 semesterveckor

Herr K, byt jobb, snälla

Jag har, rätt många gånger, under mina 5 år på nuvarande adress, funnit anledning att reta mig rejält på brevbärarna. Vi bor på nr 20. Det kommer rätt ofta post, som ska till nr 20, fast på någon av gatorna intill. Dessutom har de en förmåga att ge oss post som ska till nr 18 eller 22. Det sistnämnda kan jag ha viss förståelse för och det är ju inte så fasligt många metrar till de närmaste brevlådorna, men det förstnämnda blir en lite längre promenad (och för er som inte vet det så är Örjans Flamma förfärligt lat och slö).

I går fick vi en Vetenskapens Värld, som skulle till en herre i nr 20, på granngatan.

Idag lyckades den lille Citymail-pojken, på mopped (jag såg honom genom fönstret och han borde både se tillräckligt bra för att göra rätt och orka använda sedvanlig cykel),  med en riktig bedrift. I vår låda la han ett brev som skulle till oss, två brev som skulle till nr 18 och ett brev som skulle till 22'an. Herre guuuud, hur svårt kan det va?!?

Min bloggkamrat, herr K, har ett förflutet som postiljon. Jag ber honom nu på mina bara knän. Snälla, snälla, snälla, återuppta din tidigare karriär!

/Örjans flamma


Inget blir som man tänkt sig

Hemma igen! Borta bra, men hemma bäst...

Hade för avsikt att blogga lite, under Skottlandsvistelsen. Trodde inte det skulle bli något problem, eftersom vi ju bodde på ett femstjärnigt hotell. Det stod en dator, bredvid receptionen, som vi fick använda (gratis!) hur ofta vi ville. Tror ni det funkade? Pyttsan! I tisdags satte jag mig till rätta vid datorn och knappade in adressen till en svensk nättidning. När jag suttit och stirrat på en blank skärm i ca 5 min, påkallade jag personalens uppmärksamhet och framförde mitt missnöje med svarstiden. Han muttrade nått om att "....använder man Explorer får man skylla sig själv" och sen kom vi inte mycket längre. Att de dessutom hade en utrustning som varit tipp topp för ca 4-5 år sedan, gjorde inte erfarenheten roligare. 

Jag lyckade iaf ta mig in på blogg.se och såg till min glädje att bloggkamraterna tagit sitt ansvar och fyllt på med inlägg, men när jag glad i hågen skulle gå in på argadamen.blogg.se, så blev det återigen tvärnit. Muttrade, stånkade och stängde av datorn.

Jag och sambon beslöt att utnyttja den finfina poolen istället, som också var gratis! När vi kom in i gymmet (som man var tvungen att passera för att komma till vattenhålet), möttes vi av en tös som glatt visade oss hur det såg ut och var omklädningsrummen fanns. Det hotellpersonalen glömt informera oss om var dock att vi, innan inträde till poolen, måste fylla i en A4-sida med kryssfrågor om vårt hälsotillstånd, tidigare sjukdomsbild och tidigare generationers alla sjukdomar. Ärligt talat; Hur många sjukdomar kan man det engelska namnet på?!? Vi gav upp och tog en shoppingtur på stan istället, för bada gick att göra på hotellrummet, helt utan kryssfrågor.

/Örjans hemkomna flamma

Kris i mikrovärlden

Kriser uppstår ständigt omkring oss.

Ibland långt bort, i Indonesien. Ibland ganska nära, i Södertälje eller i Drottningholm. Ibland jättelångt bort, på en toalett i ett rymdskepp.

Nu är krisen nära. Att vissa ska börja gymma två dagar i veckan är egentligen ingen större kris, möjligtvis bara i deras egen mikrovärld (vet egentligen inte vad det betyder, men det känns som ett riktigt bra ord).

Vår närstående kris ligger och lurar precis bakom hörnet; vår chefsbagerska har deklarerat ett totalstopp mot intag av det hon kallar för onyttigheter från den 1:e september.

Inga skumbananer.
Inga kakor.
Inget socker i kaffet.
Inget spontanfika.

Stoppa världen, jag vill hoppa av.

Dr Bombastic.

Konungahusets framtid

Nu verkar ännu en ofrälse ta plats i det svenska kungahuset.


Man blir förvånad. Här har svenska folket under en lång tid stått bakom kungahuset, oändligt tacksamma för den stjärnglans de givit åt vårt torftiga frostbitna land.
Hur belönas nu detta? Jo, genom att ge sonen till en virkeshandlare rätten till Maddes hand (och lite till, kan man gissa).
Jag är besviken. Grymt besviken.

Dr Bombastic


Typ 46-44 veckor

....kvar till nästa semester.

Det kommer att gå bra. Första arbetsdagens första timme har gått hyfsat bra.
Får man sova nu?

Dr Bombastic

Semesterlycka

Ja, ni läste rätt! En positiv rubrik! Jag har hamnat i total semesterkoma. Ligger på solstolen och har läst ut en spännande bok. Har inte gjort annat än slappat, läst, ätit kräm och bara myyyyyst. Så himla skönt! Skickat ett och annat SMS och pratat med mamma och mormor. Inget jobbsnack överhuvudtaget.

Har inte lämnat huset, så jag har inte hittat nått att reta mig på, förutom en sak. Kära bloggkamrater: Bot och bättring! Inte en läsare i världen kommer intressera sig för oss, om ni ligger så här lågt! Skämmes!

Imorgon drar jag till Skottland och shoppar lite. Borde hitta en dator på hotellet, så vi hörs snart!

/Örjans relaxade flamma

Zzzzzzzzzzzz...

Så var då äntligen den efterlängtade semestern här! Jag tänker ICKE sänka mig till bloggkamraternas nivå (vilket skulle innebära typ ett inlägg varannan vecka...), utan klämmer i med några rader, trots att jag är helt slut.

Verkar inte ha landat, mest pga att de sista två arbetsveckorna var sjukt jobbiga, för den där efterlängtade sovmorgonen som skulle infinna sig måste ha tilldelats någon annan. Blev inte ett dugg förvånad när jag vaknade 05.30, av gammal vana. Eftersom jag inte är somna-om-typen, så var det bara att traska upp och åtgärda hunger och snussug. Höll faktiskt på att somna till vid 9.30-tiden, men det blev inte mer än en nick.

Har iaf fått några mysiga timmar i solen, med Eric Claptons självbiografi och gott kaffe. Nu ska jag trösta mig med kräftor! Sug på den, ni stackare som börjat jobba igen  *hånskratt*

/Örjans semesterfirande flamma

Ultimata beviset på vänskap?

Idag avslutas en vecka (om det nu är söndag som är veckans sista dag...), som inte riktigt är vad jag tänkt mig. Hade en käck idé om att kunna varva ner inför semestern, med att vara halvslapp på jobbet, kanske kunna smyga in en sovmorgon och bränna några tusen på rean. Icke, icke. Har jobbat över alla dagar, utom en, samt haft beredskap 2 nätter. Är fullkomligt slutkörd i pallet och är gråtfärdig av längtan efter den där rackarns ledigheten, som ju inte påbörjas förrän på tisdag eftermiddag. Att resten av bloggänget gått på semester och lämnat mig ensam och ledsen, i det stora rummet, gör ju inte plågan lättare (ja, ja herr K, jag VET att du skickade lite medkänsla via bloggkommentar, men den värmen räckte bara ca 15 min). Dessutom blev det bara en Coca Cola och 1 (en!!!) skumbanan på hela veckan.

Tror ni jag belönats med en slö, slapp helg, som avslutning på den slitiga veckan? ICKE! Igår kl 6.00 ringde klockan och jag gick upp, för att hjälpa en vän att flytta. Det måste väl ändå vara det ultimata vänskapsbeviset? Varje gång jag flyttat (eller snarare packat och flyttstädat) har jag lovat mig själv att det här, det är den sista flytten jag gör i mitt liv. Likförbaskat har jag flyttat 12 gånger, under de 25 år som passerat sedan jag flyttade hemifrån (rätt mycket med tanke på att vi bott i det här huset i 5 år och jag bodde i förra lägenheten i 10 år). Galet är ordet. Att jag dessutom alltid haft flytthjälp gör att jag aldrig mer ska tvivla på att jag har vänner. 

Där, go vänner, har ni beviset på hur slutkörd jag är! Lyckas inte ens få till ett argt, bittert eller gnälligt inlägg... Misströsta icke. Det händer nog nått på tunnelbanan imorgon bitti, så jag får nått grinigt att blogga om.

/Örjans gråtmilda flamma 


RSS 2.0