Arbetsbyte?

Det finns en yrkeskår, som alltid får behålla jobbet, hur dåligt det än utförs och hur fel de än har. Nä, jag menar inte politiker. Nä, jag menar inte fotbollstränare. Jag menar de där rackarns klåparna, som står och gissar vädret de närmsta dagarna. Har de någon gång rätt? Men, har någon nångonsin hört talas om en meteorolog som fått sparken?

Nu tror jag denna skara lögnhalsar börjat smyga sig in på andra arbetsplatser. Nämligen alla 3's supportgrupperingar.

Jag lyckades kvadda min internetuppkoppling i fredags (ja, go'vänner, en hel vecka utan Internet här hemma). Till min förvåning har ingen av tonåringarna sagt ett knyst! Vet inte om de är ointresserade, eller bara allmänt rädda för mig. Jag däremot, är färdig för hispan.

Jag samlade därför kraft i början på veckan och tog tag i problemet, av ren självbevarelsedrift. En sammanfattning av resultatet följer nu.

Måndag kväll: Ringde till 3's telefonsupport. De sa att jag behövde köra en uppdateringsfil, som finns på hemsidan, för att fixa modemet. Mitt svar blev -"Den får jag ju inte tag på, eftersom jag inte har något internet... ". -"Gå in i en 3-butik, så får du en".
Tisdag eftermiddag: Gick in i en 3-butik och bad om filen, på min lilla sticka. -"Du behöver ingen uppdatering, för ditt modem är tillräckligt nytt", sa den småkaxiga grabben. -"Nähä, vad ska jag göra då då?", sa jag och svaret blev. -"Du har kvaddat modemet och får gå ner till Stureplan och laga det, för om jag skickar in den tar det 14 dar".  *suck*
Torsdag lunch: Sambon går in i 3-butiken på Stureplan, med modemet i ena handen och mig i telefon i den andra. Jag talar med tösen och hon säger: -"Det är inget fel på modemet, men du har förstört SIM-kortet. Tyvärr kostar ett nytt 200:-". -"Gör absolut inget", ljög jag, eftersom jag ju till varje pris vill kunna surfa. Sambon köper ett (för husfridens skull).
Torsdag kväll: Jag sitter här vid datorn och har försökt få modemet att funka. Icke sa Nicke! Absolut inget fel på det nya SIM-kortet, för det kom jag på att jag kunde sätta i mitt gamla modem (det är därför jag lyckas blogga nu, trots att nya modemet tydligen är paj iaf...).

Alltså: Tre olika 3-supportinrättningar. Tre helt olika svar. Tyvärr samma resultat = Jag kan icke använda mitt nyaste modem. Tyvärr innebär detta att min stackar älskling får riskera livet  (eller iaf parkeringsböter), genom att tränga sig fram till Stureplan ytterligare en gång. Ska bli intressant att se vilket svar det blir denna fjärde gång. Någon som sätter emot om jag tippar på ett fjärde svar..?

/Örjans sönderstressade flamma

Det finns ingen rättvisa

Hur skulle världen se ut då?

Skumbananer åt alla?

IFK Norrköping vinner matcher.

Alla har en välförtjänt semester. Hela tiden.

Men vem ska då skörda kaffet?
...
En riktigt djup och tänkvärd betraktelse att ta med sig.

Stoppa pressarna!



Vill ju inte att någon ska missa denna sensationella nyhet...

/Örjans flamma

Olidlig väntan... del 2

Jösses vad långsamt veckorna går.  Nu har jag fortfarande 1½ vecka kvar till semester, men inte tänker herr K vara kvar och trösta mig för det. Han går på semester idag, så nu kommer stackars Flamman sitta helt ensam och övergiven.

Dessutom verkar det som att semester stoppar alla bloggkamrater från att röra vid datorer... Stoppade det Flamman, då hon var på Kreta? Icke!

Imorgon är det 18- och 20-årskalas där hemma. Kan inte riktigt påstå att jag längtar efter att fylla huset med partysugna tonåringar. Någon där ute i cyberrymden som har ett militärtält jag kan låna? Fast det förstås, jag skulle ju kunna köpa 35 regnställ och låsa ytterdörren, så får de vara utomhus och fira, oavsett väderlek... Rikliga mängder sprit skulle ju också kunna vara en lösning, men knappast moraliskt korrekt.

Får tänka positivt och glädjas åt att töserna har många kamrater. Jag minns faktiskt min egen 20-årsfest, trots att det är typ 258 år sedan, så den är nog rätt viktig.

/Örjans flamma


Mirakel

Om någon nu missat det så har tydligen två färjor kört ihop i hamnen i Nynäshamn. Det var säkert ingen rolig upplevelse för passagerarna som var med om det eller för det 15-tal som skadades. Allt som allt gick det ju bra och det verkar som det egentligen inte var någon större fara.

Aftonbladet har en lite annan vinkling på händelsen: "2000 passagerare överlevde mirakulöst".

Är det verkligen ett mirakel att överleva något som skulle kunna varit livsfarligt men egentligen aldrig var någon större fara?

/Herr K



...och kon kan lägga ägg...

Svennis kommentar, till nya jobbet i div 4 klubb: -"Jag är inte här för pengarna". Ye, right!!! Han vill säkert bara flytta till Nottingham, för att vädret är bra och människorna så trevliga... å så vill han lyckas ta upp laget till Premier League förstås. Mmmm, kommer nog bara ta typ 18 år, eller så.

Förmodligen finns det även gott om snygga brudar...

/Örjans flamma

Skadeglädje = mumma

Min sambos äldsta dotter fyller 20 år idag. Hipp, hipp, hurraaaaaaa!

Trots att hon sov hos sin pojkvän och det inte blev något tårtkalas i morse, kände jag mig tvungen att påpeka för den stolte fadern att -"Jaha, nu har du barn som är över 20. Ingen vidare raggningsreplik på krogen, så nu är du fast med mig! Gubbe!" Haha

/Örjans flamma

Mer ledsen, än arg...

Juli har inte varit någon höjdarmånad. Vädret; Skit samma. Arbetsbelastning; Skit samma. Massa högtidsdagar i familjen; Skit samma. Bajens urusla spel; Skit samma. Har nåtts av 3 dödsbud, bland Bajen-vänner/bekanta, de senaste veckorna; Icke skit samma.

Det är så ledsamt, speciellt med tanke på att två av dem var 33 resp 34 år och hade små barn. Jag är 10 år äldre och skulle verkligen inte velat missat mina 10 senaste års erfarenheter. Vill inte missa de 10 nästkommande heller...

Min sambo är gudfar till en av de avlidnas söner. Oj, vad vi ska göra allt för att stötta honom. Just nu är han 2,5 år och tror fortfarande att det inte är sant att pappa är död och under begravningen var han mest glad och skulle trösta farmor, som verkade ledsen. Hans mål i livet är att bli stor, för då blir pappa glad. Han har bara ett bekymmer och det är hans rädsla för gräshoppor... Han var på matchen igår, med sin mamma, men är tack och lov för liten för att förstå spelet.

Nä, jag ska verkligen ha som sommarmåtto att "Undvika gnäll!" (fast lite arg får man väl va emellanåt?)

/Örjans ledsna flamma


Regler är till för att följas, eller..?

Jaha, här sitter vi i gamla Svedala och tror att det enbart är vi som styrs av storebror, lagar, förordningar, moral osv osv osv. Icke!

För en tid sedan, var jag på Kreta. Vi bodde på ett underbart hotell. Där möttes vi av denna skylt. Måste medge att den kändes väldigt "Svensk" (och då menar jag inte bara språket). Eftersom texten har några charmiga småfel, så beslöt vi att snällt lyda. Till Dimitris glädje, gjorde vi samtliga vatten, läsk, öl, lunch och glassinköp i hans poolbar.

Vi måste ha handlat duktigt, för han förärade min sambo med ½ liter Raki, när det var dags för hemfärd. Hur den smakar vet ju inte lilla jag, men senast jag kollade (ca 5 veckor efter hemkomst) så återstod ca 4 dl. Tror aldrig sambon snålat så på sprit tidigare. Undrar om det är positiv eller negativ kritik gentemot Dimitri?





/Örjans resetokiga flamma

Olidlig väntan...

... på semester, är det som pågår just nu. Två av Arga damens bloggare (Surbulan och Dr Bombastic) lämnar arbetet idag. De andra två stackarna (jag och Herr K) får lydigt sitta kvar några veckor till.

Rådande väder, gör det något lättare, för nu ska det tydligen komma nya regn. Vore dock härligt att kunna ligga och dega, istället för att väckas av den rackarns klockradion.

Trösten är iaf att inom ett par veckor kommer nuvarande semesterfirare börja snubbla tillbaka och då kan jag (och herr K) säga -"Aha, är din semester sluuuuut? Min börjar nuuuuu!". Det är alltid lika roligt.

Tror jag gör en Örjan-DD till imorgon, så kanske jag vinner lite semesterpengar

/Örjans trängtande flamma

Otäcka sjukdomar



Min laminerade lista över sjukdomar jag inte vill ha:
1. Böldpest
2. Victoriafeber
3. Benröta
4. Svininfluensa
5. Tennisarmbåge


/Dr Bombastic - republikanen

Utöka psykvården

Jaha, så har det hänt igen. Varför ska jag ständigt drabbas av dessa löst gående psykfall?!? Lås in dem!

Var på Åhléns häromdagen och bläddrade bland DVD-filmer, tillsammans med sambon. Insåg efter en stund att en dam, på andra sidan den stora lådan med filmer, tilltalade mig. Hon stod med en film i handen och sa -"Den här är riktigt, riktigt bra". När jag såg att hon höll i en Lucille Ball-film, kände jag mig (ärlig som jag är) tvungen att svara att -"Nja, jag och Lucille går inte riktigt ihop". Då muttrade hon lite, så jag var tvungen att förtydliga mig med ett -"Hon är bra i några minuter, men sen blir hon lite för mycket".

Damen tyckte tydligen jag var underlig, för svaret blev -"Ja, ja, man måste kanske vara från landet för att ha bredare smak". Hoppades då innerligt att jag missuppfattade detta storstadsbosförakt, men då fortsatte hon med -"Ja, ja, du är väl inte så intellektuell..." och då kände jag mig tvungen att högt och ljudligt tala om för sambon att -"Här har du en intressant kvinna, som du kanske ska språka lite med" och psykfallet gick då sin väg. Tyvärr såg jag inga män med vita rockar i närheten, så hon går säker omkring på plattan fortfarande.

/Örjans flamma (som VISST är intellektuell!)

Gaphalsar

På tunnelbanan i morse, var jag tvungen att göra nått jag inte gillar. Jag hade inget val. Som flitiga läsare vet, så är jag inte speciellt förtjust i personer som förser hela vagnen med dunkadunka från otroligt dålig musik, pga hög volym eller dåliga lurar till sina musikspelare. Jag blev nämligen tvungen att höja min volym till max, fast jag tror inte det störde någon (både pga anledningen till att jag höjde, men även tack vare att jag har utmärkta hörlurar).

Några säten bort satt nämligen en ung herre och talade i telefon. Inget ovanligt, men denne gosse talade så högt att jag tror personer på mötande tåg kunde höra honom. Dessutom hade samtalet inget som helst underhållningsvärde (vilket vissa andra öppenhjärtliga samtal kan ha), eftersom han talade på ett fullkomligt obegripligt språk (jag brukar annars vara grym på att klura ut vilket språk det är, men gick fullkomligt bet denna gång).

Jag har levat i förvissningen att det enbart är sydamerikanska kvinnor som behöver skrika i telefon. Har dragit slutsatsen, att man måste använda en ljudnivå på sin spanska, så att rösten bär över Atlanten UTAN telefon. Nu vet jag dock bättre. Nordafrikaner är värre. Tror någon försöker tala om för mig att cykla till jobbet...

/Örjans ljudkänsliga flamma


Arga Damen förändrar världen

Förra veckan var jag och handlade på ICA Maxi och fick syn på deras nya skyltar för extraprisvaror. På samtliga fanns texten "Sveriges billigaste pris??". Blev tvungen att maila ICA Maxi och fråga om skyltarna:

"Hej.

I entren idag möttes jag av en skylt med erbjudandet "Sveriges billigaste pris??". Tror det var strumpor som var billiga idag.

"Sveriges billigaste pris"? Det är lite konstigt att ingen noterat att skylten är skriven på usel svenska. "Sveriges lägsta pris" eller "Sveriges billigaste strumpor" hade varit ok.

Det är ju knappast priset som är billigt. "


I vanliga fall hamnar väl den här typen av gnällmail i papperskorgen, men inte den här gången. Jag fick faktiskt ett svar:

"Hej!

Tack för ditt mail.

Jag håller med dig om att budskapet på skyltarna, i denna aktivitet, kan formuleras bättre sett ur ett språkligt perspektiv. Aktiviteten är dock en central angelägenhet dvs den är framtagen för alla Maxibutiker och vi har helt enkelt rättat oss efter den kapanjplanering och säljstyrning som vi, från centrala håll, ålagts att följa.

Självklart kommer jag att vidarebefordra dina åsikter till vårt huvudkontor.

Med vänlig hälsning

Butikschef"


Till min stora glädje såg jag idag att samtliga skyltar är ändrade. Nu står det istället "Sveriges lägsta pris?"

Arga Damen - ICA 1-0.

/Herr K

Stackars DN

Stackars svensk hockey. Linkan Bremberg lämnar DIF, för att tjäna rubel i Ryssland. Inte illa för någon som är 536 år, typ. Trots att DIF är det sista laget i vääärlden jag skulle hålla på, så var det rätt kul att se honom i fjol. Jag gillar att DIF vågar/vill satsa både på unga talanger men även har vett att förstå vikten av erfarenhet.

Stackars, stackars DN-sporten. Vad ska de nu skriva om (förutom hur det kommer gå för Linkan i Ryssland)? Tror de lyckades fylla en helsida per dag med artiklar och krönikor kring denne ålderman under vintern. Jag var rätt less på'n innan säsongen tog slut.

Så, DN, dags att hitta en ny gullegris i sportvärlden. Jag hoppas på nått annat än en Gårdare den här gången...

/Örjans hockeytokiga flamma

Bert Karlsson

Expressen verkar ha svårt att hitta nyheter nu på sommaren. Ingen nyhet är för liten för att uppmärksammas. Idag handlar det om Bert Karlsson som fått vatten i källaren efter regn över Skara.

Vilken chock. Bland chockbesked måste detta dock vara en lättviktare. Borde finnas minst en miljon händelser som skulle vara mer chockartade än vatten i källaren.




/Herr K

Hälsoblogg

Det senaste är tydligen hälsobloggar. Arga damen vill inte vara sämre (fast vi vanligtvis inte är speciellt trendkänsliga, utan mer trendseters).

Dagens hälsotips:
Ät minst 1 skumbanan per dag, så blir du go' å gla'!

/Örjans hälsosamma(?) flamma

RSS 2.0