Helikopterrånaren

Enligt Aftonbladet söker polisen nu hjälp med att leta reda på den här mannen:



Ett ganska hett tips från mig till både polisen och Aftonbladet: Mannen är MYCKET enklare att känna igen om han inte har massa pixlade rutor i ansiktet. Som bilden ser ut nu kan det där vara vem som helst.


Men vänta, här kommer en ledtråd:



"Han tycks röka pipa på bilden". Polisen kommer att bli nerringda.

//Herr K

Behå

Dåligt att försvaret inte kan tillverka behåar som tål ett par bomber...

Skärpning försvaret!



/Surbulan

Bajsen

Hur kan man ge sig till att ägna sig åt svineri i svininfluensatider? Himla osolidariskt.

Nu är det dags för staten att gripa in: tvångsvaccinera alla bussresenärer med grön-vita halsdukar.

/Dr Bombastic - åker tåg


Vart är världen påväg?!?

Jag anser att det är samtliga röstberättigades ansvar att gå och rösta, då chans ges. Idag kunde alla medlemmar i Svenska Kyrkan, som är över 18 år, gå och rösta. Gör alla det? Icke! Det finns faktiskt folk som gör vad som helst, t o m DÖR, för att få rösträtt. -"Ja, ja, på andra sidan jordklotet, typ", säger säkert många av er, men det är faktiskt mindre än 100 år sedan Svenska kvinnor icke var välkomna att avlägga sin röst.

När jag kom till min röstlokal idag, förväntade jag mig den vanliga lilla klicken av röstsedelsutdelare, men icke. Skolkar de lika mycket som väljarna? Där stod endast en herre från Sossarna och en söt tös från Moderaterna. En dam från Röda Korset stod och skramlade, men vart har de andra partierna tagit vägen?!?

Det mest underliga måste väl ändå var att inte en själ från KristDemokraterna fanns närvarande (de hade tydligen inte röstsedlar på plats heller). Mycket underligt... Det måste väl ändå anses vara typ "deras val", eller?

Ja, ja, röst är avlagd, i sann människorättslig anda.

/Örjans plikttrogna flamma

Jag kan!

En av dagens Aftonbladet-frågor:




Svaret är naturligtvis JA! Jag kan!

* Nya TV-programmet Kändisdjungeln kommer vara precis så dåligt som jag förutsäger att det är
* Örjan kommer att vinna 4 lopp imorgon!
* Jag kommer att ha 2 rätt på Lotto
* Hammarby kommer (återigen) förlora fotbollen på söndag

/Örjans synska flamma



Är det 1:a april idag?

Nu får det väl ändå räcka??

Igår konstaterades det att handsprit var helt onödigt om man tvättar händerna med tvål och vatten. Vad gör svenskarna? Köper mer handsprit såklart.

Idag kom Svenska Fotbollsförbundet på att det kan spridas svininfluensa om spelarna skakar hand med varandra. Vad göra? Förbjuda handskakningar såklart.



Jag hoppas verkligen att det här är någon slags aprilskämt. Snart är väl hela världen så farlig att det blir lag på att alla ska hålla sig hemma och inomhus. Hela tiden. Med låst dörr. Med hjälm på huvudet.

//Herr K. (som i protest kommer skaka hand med alla jag ser)

Det värsta som kan hända...

... någon i Stockholm, verkar vara att inte hinna av vid rätt tunnelbanestation. Det är den enda slutsats jag kan dra, av folks panik att säkerställa bästa platsen, närmast dörrarna, långt innan tåget kommer in på en perrong. Fine by me, om det inte vore för att det konsekvent är de äldsta, yngsta och mest handikappade, eller de med störst barnvagn, som alltid lyckas ta sig fram till dörrarna först. Det betyder att det tar ca 5 min för den första (den med barnvagnen), ytterligare 5 min för den andra (Agda 87 med käpp) och ca 1 sek för mig, att komma av tåget (för jag lovar att det icke finns plats att klämma sig emellan). Dessutom förlängs ju den totala avstigningstiden av de puckon som vill gå tåget och naturligtvis står mitt för dörrarna, istället för ett steg åt sidan.

När jag sen väl tagit mig av tåget, ska jag först ta mig förbi Agda (som kommit ca 50 cm på sin fortsatta färd på perrongen), utan att knuffa omkull henne. Sen får jag ta microsteg för att inte trampa mamman (för det är nästan alltid mammor) med barnvagn på hälarna, när vi ska ta oss ut genom dörrarna. När hon beger sig mot hissen får jag äntligen fritt utrymme att ta mig ner för trappan mot friheten. Det har då alltså tagit ca 30 min för mig att komma 20 meter (ja, ja, jag kanske överdriver något, men det är nästan sant).

Vore det inte idé att införa startgrupper, så att JAG får gå av först och sen får de andra ta sig av bäst de kan..? Jag, självisk? Icke!

/Örjans otåliga flamma

Omtänksamhet är fint

Håll med om att det är en mysig känsla, när du får veta att någon tänkt på dig? Jag har precis fått tröst här i tillvaron, av en trogen bloggläsare. Hon låter meddela att Färjan-Håkan inte alls ska sluta på Färjan, utan endast ha tjänstledigt!

Kan inte påstå att jag direkt legat sömnlös över Håkans framtid, men det var ändå otroligt rart att veta att bloggläserskan tänker på "lilla" mig. 

/Örjans flamma


Veckans viktigaste fråga?

Ja, jag vet att det är kyrkoval i faggorna och att det finns annat viktigt här i tillvaron, men Aftonbladet tror jag har slagit huvudet på spiken och formulerat veckans viktigaste fråga:

Kom igen nu! Skynda, skynda! Svara, svara!

/Örjans flamma

 


Nationalencyklopedin: Nej tack!

Kom hem och hittade ett bokpaket i brevlådan. "Så kul!", tänkte jag, men icke. Det var min morgontidningsleverantör, DN, som skickat en gåva. Del 1 av den nya Nationalencyklopedin. Helt gratis! Resten av böckerna kostar bara 79:-/st, vilket skulle ge mig hela utgåvan för ca 1.500:-. Som hittat, tänker DN.

1.500:- åt h-vete, tänker jag. Vem behöver uppslagsböcker i dessa Google-tider?!?

Fast med tanke på hur uselt min dator fungerar, mellan varven, så kanske den kan komma till nytta. Hoppas bara att det är nått som finns mellan A och Assyriska jag behöver slå upp, för några fler böcker tänker jag verkligen icke köpa! Basta!

Någon som har koll på om böcker ska läggas i tidningsinsamlingen, eller går som hushållssopor?

/Örjans flamma

Bävar för morgondagen

Lika bra att blogga idag. Imorgon kommer jag inte kunna använda armarna...

3/4 av Arga damens skribenter började sitt nya liv idag. Jag var snabbast och klarade rundan (och då menar jag inte löprunda utan ett varv i vårt gym) på den strålande tiden 22 min (inkl uppvärmning och stretching). Herr K och Surbulan tog 5-10 min till på sig, de sölkorvarna (men de duschar ju snabbare).

Rackarns vad vi kommer ha träningsverk imorgon, men oj, va fiiiiina vi kommer vara till sommaren! Fast just nu sitter de och diskuterar vilket godis de ska få köpa på vägen hem, så....

/Örjans flamma

RSS 2.0