Svårt att vara arg idag...

... så som solen skiner. Dessutom har jag INGET inplanerat. Har slappat hela långa dagen. Njuter just nu av Pippi på de sju haven och mysigare än så går det knappt att ha.

Söderling har slagit ut Nadal. Fantastiskt! Det måste ju t o m herr Kund anse vara en bedrift, eller..? Åke vann Elitloppet. Hade ju varit roligare om Örjan tog hem det (var ju så nära på upploppet), men man kan ju inte få allt här i livet.

Nu ska jag ta en iskall dusch. Livet leker. Men, snart händer väl nått, så att jag blir arg igen, eller..?

/Örjans flamma


Roligt att retas

Sitter och kollar på Berg flyttar in, som är på Glenn Hysén-besök. Tror det är därför jag just blev lite Göteborgshumorinfluerad (vilket jag i vanliga fall HATAR).

Plockade fram lite fredagssnacks och frågade gubben om han ville ha lite chips. Naturligtvis blev svaret -"Ja, tack". Det var då Göteborgsdjävulen flög i mig och jag inte kunde motstå frestelsen att säga -"Gå och köp några då!".  Huga, fy och usch, vad jag inte var rolig...

/Örjans flamma

Någon som flyttar med?

Dags att flytta till Malaysia. Där har de verkligen fattat hur kvinnor ska behandlas.



/Örjans flamma

Det finns ingen rättvisa

Champions Leaguefinal.
Avdelningstävling i boule.
Finanskris i världen.
Massor med omkomna i Bangladesh.
Buss kör in i en klunga med bulgariska pilgrimer.

Etc etc.

Men vilken är den nyhet som berör medierna mest?

Ockelbo-Dannes njurtransplantation....


Är jag fördomsfull..? :-o

Handlade lite matvaror påväg hem igår. När jag stod i kassakön, kunde jag bevittna ett irriterat samtal mellan en man i 30 årsåldern och en dam i 70 årsåldern. Jag såg aldrig vad som utlöste det hela och hörde inte vad de sa, men det framgick tydligt att det inte var vänliga ord som utbyttes.

Damen stod vid sidan av bandet och väntade, medans hennes make dividerade om köttfärspriser med kassörskan (inte så populärt bland oss andra i kön...). 30-åringen stod och packade varor, så jag gissar att tanten råkat stå ivägen eller nått sånt. Hörde iaf 30-åringen säga nått om -"Jag bad dig ju vänligt att flytta på dig".

Då 30-åringen lämnade kassan och åkte upp för rulltrappan ifrån affären, kunde jag häpet bevittna 70-åringen lyfta sin högra arm och knyta näven. Upp ur handen ståtade hennes långfinger!!! Är jag fördomsfull som trodde att pensionärer inte hade koll på f*** you..? 

/Örjans flamma


Det var mitt fel

Om någon undrar var det trevliga sommarvädret tagit vägen kan jag meddela att sommaren är slut för den här gången. Kan även meddela att det är mitt fel.

På morgonprogrammet på TV såg jag i morse att det skulle bli strålande sol och varmt hela dagen. En perfekt dag för att ha shorts på sig hem från jobbet. Eftersom solen varit framme hela dagen passade jag på att byta om innan jag åkte hem. Mindre än 30 minuter senare kommer första regndropparna...

/Herr K

Att vara känd

Bilden nedan kommer från Expressen.se idag. Dagens "Webbtest" ställer två viktiga frågor: Vems är vaxet och vems är kråkan?



Av detta kan man konstatera (minst) två saker:

1. Det måste vara oerhörd nyhetstorka på Expressen.
2. Det kan verkligen inte vara lätt att vara känd. Finns det verkligen kändisfotografer som siktar in sig på att ta bilder i kändisars öron i förhoppning om att det ska finnas vax där, för att sedan kunna sälja bilden till Expressen?

/Herr K

Helgblogg

Det har varit en lugn helg i bloggen. Vi har varit dåliga på att uppdatera, med undantag av Örjans Flamma. Bra jobbat Flamman!

Herr K kommer givetvis bjuda ÖF på en morgon-lungo imorgon och lovar samtidigt bättring!

/Herr K




Inte alltid rätt

Inget vidare väder i fredags kväll, men döm om min förvåning då solen sken nästan hela fotbollsmatchen!

Idag har det varit toppenväder på förmiddagen (när jag legat och slöat i sängen), nu när jag ska ut och plantera blommor och tomater i div lådor, krukor och amplar börjar det mulna på. Får väl glädja mig åt att jag inte kommer bränna min stackars bleka hud.

Någon som har lust att ge mig en manikyr då jag är klar?

/Örjans flamma


Ska vi slå vad..?

Mitt på dagen, då vi skruvade ihop vår nya KOLLOSAAAAAAAAALA grill, så regnade det ihärdigt hela tiden. Parasollet vi köpte för ett par år sedan har "dött" och var inte till mycket hjälp.

Nu skiner solen.

Om ett par timmar har vi tänkt grilla. Vad tror ni om vädret då? Är rätt övertygad om att det är typ 92% risk/chans att det regnar igen... precis som imorgon när det är fotboll...

/Örjans skeptiska flamma


Språkförbistring

Jag har, sedan ett halvår, lekt vuxen och använder mig av Internetbank. Min kära bank försåg mig med E-leg och sen var det bara att börja överföra pengar, skapa konton och ibland även betala räkningar. Kul liten hobby.

Den bärbara datorn som jag installerade det hela på började krångla för ett par veckor sedan (hade förmodligen använt Internetbanken för ofta). Jag ringde därför banken och de lät meddela att det var enkelt avhjälpt genom att gå in på vilket kontor som helst och få ny E-leg. Gick till banken, fick E-leg nr 2, gick hem och installerade på den stationära datorn, gjorde lite överföringar och livet lekte.

Nu fungerar den bärbara igen och jag skulle igår kväll leka lite. Tyvärr gick det inte att logga på och jag utgick ifrån att det var tillfälligt problem med min kära banks internetkopplingar. När det fortfarande inte funkade, efter flera timmar, ringde jag (för första gången) numret till Internetsupporten. Av någon obegriplig anledning har det gett en skåning jobbet som helpdeskare! Efter att ha sagt -"Jag förstår inte vad du säger" ungefär 23 ggr, fick han mig att förstå att genom installationen av E-leg nr 2 på den stationära datorn blir E-leg nr 1 på den bärbara obrukbart. Kanske självklart för alla andra, men INGEN hade sagt något om detta till mig. Han sa att man utan problem kunde föra över certet till ett USB-minne och sen ladda över i den andra datorn, men då fick jag andnöd över vilket eländigt säkerhetssystem som tillåter den formen av kopiering.

Efter att ha muttrat en stund om att -"Tanterna på banken kunde väl sagt att det gamla skulle bli obrukbart", gjorde han ovänligt klart för mig att det kunde ju inte han stå till svars för. Vi avbröt samtalet, lika bryskt och obehagligt, som om vi varit ute på en misslyckad blind date... Nä, bot och bättring, kära bank och anställ folk som kan svenska!

/Örjans bittra flamma

I WANT ANSWERS!

"Vi" har en person i vårt samhälle, en företrädare för landet, som egentligen aldrig svarat på några obekväma frågor.

Sånt gör mig förbannad.

Här kommer 5 frågor till kungen som jag vill ha svar på.

1. Vad hände egentligen i München -74. Släppte Silvia till direkt?
2. Har barnen någonsin sagt "lägg ner nu gubbjävel" till sin far?
3. Hur många veckors semester tar du ut?
4. Hur stavar du till "yoghurt"?
5. Skäms du över att behöva låtsas att ditt liv är så jobbigt?

(Det finns massor med frågor, detta är bara ett litet urval).

För fäderneslandet!

/Dr Bombastic


Ris

Jag säger "ris". Eller, för att bli övertydlig, "matris som serveras på asiatiska restauranger".

Vad förväntar du dig när du äter ris på en, typ, japansk restaurang? Ris från Italien? Ris från Kina? Kanske ris från USA?

Svaret är ju givet: "jag vill ha ris från Kina, eller närliggande asiatisk nation, när jag äter asiatiskinspirerad mat på restaurang som serverar dylika sensationer".

Döm då om min oerhörda (!) förvåning när jag på restaurang "nudeljapanen" (den kallas så i folkmun) finner flera säckar på golvet nära miso-soppan. Säckarna är märkta med "China trading import" och under klisterlappen ser jag en annan klisterlapp där det framgår att riset är odlat i USA.

Ska det vara så? Visst blir man både upprörd och arg?!

/Dr Bombastic - en illusion fattigare

Igelkottar

Igår lärde jag mig tre saker om igelkottar.

1. De låter. Mycket. Inte ett pipande ljud utan mer fnysande. För igelkottsvänner var detta kanske inte några nyheter.
2. De låter länge. Igelkotten vid mitt hus förde liv hela kvällen och en bit in på natten. För mig som har fönstret lite öppet på natten var detta mycket störande.
3. De har bestämt sig för att bygga bo utanför min ytterdörr. Detta är dock förhoppningsvis inte generellt för alla igelkottar.

Som om inte detta var illa nog kom jag för några dagar sedan på mitt igelkottspar med att "tillverka fler igelkottar". Min granne googlade snabbt fram att det tar 58 dagar för en igelkotte att produceras till att den levereras. Hur ska detta sluta. Hur många igelkottar kommer invadera mitt hus om 58 dagar??

/Herr K

Dagens underligasta fråga

Verkar råda total nyhetstorka. Största beviset på detta torde vara Aftonbladets försök att skapa ett problem. Det måste vara ett av alla tiders största ickefråga:




/Örjans fotbollstokiga flamma

För lite

Det gnälls för lite.

Alla trampar på och är nöjda. Det krävs så lite av livet.

T ex så är A nöjd bara för att han får ligga på soffan och välja kanaler när "tanten" är bortrest. Pressar juice när han vill.

B är nöjd med "sitt" politiska parti.

C är nöjd med att se bara kvinnoben och köra sin motorcykel.

Varför inte se det dåliga  i stället? Ni kan säkert finna något dåligt med punkterna som beskrivs ovan.

Jag kan se något dåligt med allt. Det är positivt!

/Dr Bombastic

Körkort till gångtrafikanter?

Som vi varit inne på i tidigare inlägg, så har vissa personer svårt att frambära sin lekamen på ett korrekt sätt, när de är ute och går.

Idag var hela "Arga-damen-gänget" ute och lunchade (t o m Surbulan, som sällan lämnar byggnaden). När vi skulle gå tillbaks till arbetet och förtjäna vårt levebröd, mötte vi en samling kufar som fått för sig att de just idag, just på vår gata, skulle gå i bredd! Hade väl kunnat gå bra om de var 2-3 stycken, men de var 6 (sex)!

Snabb som jag är så sa jag -"Nu går vi också i bredd!" och grabbarna hakade på. Döm om min förvåning, då hela skocken med kufar helt plötsligt upplöstes och vi kunde ta oss förbi, utan problem! I bredd!

Vad är då sensmoralen i detta? Ont ska med ont förgås, eller..? Ja, ja, om inte annat så gav vi säkert någon i skocken med kufar nått att blogga om ("Idag mötte vi 4 st, som gick i bredd på trottoaren!", eller nått sånt).

/Örjans hämndtörstande flamma

Aldrig riktigt lycklig

Sitter i solen och njuter av värmen. Har en slapparhelg med inte mycket inplanerat. En av bloggens trogna läsare bor hos oss över helgen och det är alltid nice med sällsis. Känns lite som när man var tonåring och umgicks dygnet runt med vänner, istället för det mer vuxna umgänget (när man istället ses ett par timmar över en middag). Kul att känna sig ung. Blir en riktig Melodifestivalkväll, med 4 st under 20 år och 3 "något äldre".  Läsk, chips, godis mm i långa banor (men jag lär nog behöva låta gubben dricka nått starkare, för annars kommer han inte stå ut).

Låter ju som en alldeles förträfflig helg, eller hur? MEN, här sitter jag alltså i trädgården och njuter. Hur länge fick jag göra det? Jo, ca 5 min. Det jag inte tänkte på är att inte bara jag lockas av sol och värme. En granne är tyst och trevlig, påtar lite ogräs och sköter sig riktigt bra. Men barnfamiljen på andra sidan gatan är en annan historia... Det sågas och sågas och sågas och sågas. Gissar att de bygger vidare på kojan. Dessutom har de en förmåga att använda ett gammalt stenåldersbeteende när de kommunicerar. De varken ringer eller SMSar till varandra. De SKRIKER. Dottern (10 år) är arg på lillebror (8 år) och skriker av den anledningen. Sonen är sur för att syrran är sur och mamma ska skipa rättvisa. Nä, jag tror jag går in och lägger mig på soffan istället. Där är det tyst och lugnt... 

/Örjans lättirriterade flamma



Vad håller jag på med?!?!

Idag är det faktiskt mig själv jag är arg på, hur knasigt det än kan låta. Jag är en riktig sömntuta och skulle med glädje sova till 8 varje morgon. Då jag inte är mycket för att jobba speciellt länge på eftermiddagarna, har jag blivit tvungen att vidta vissa åtgärder, för att vara på jobbet senast 8.

Jag försöker gå upp strax före 6 (vilket verkligen inte lyckas varje dag) och jag gör mackor på kvällen, för att spara tid på morgonen, som jag sen intar på arbetet. Vissa har förmågan att på kvällen kunna välja kläder, som sen läggs fram så att de likt brandsoldater kan hoppa rakt ner i dem på morgonen. Det är definitivt inget för mig, eftersom jag är en grym humörsmänniska och vill spara klädbesluten till absolut sista sekund. Detsamma gäller för val av middagsmat. Vissa kan skriva veckomatsedel, men jag står där i köket och kliar mig i huvudet, varje eftermiddag. Där finns alltså ingen tid att spara.

Varje morgon försöker jag klara av allt hygienande, klädpåtagande, hårfönande, tidningsläsande osv så raskt som möjlig. Något har dock hänt den här veckan. Min trötta hjärna funkar inte lika bra som vanligt. Igår morse kom jag på mig själv med att plocka runt i div reklamhögar, post och andra sorteringsåtgärder, som verkligen inte hör hemma i en brådskande morgonrutin. "Men, ge upp och bege dig till jobbet, din trötta varelse!" tänkte jag för mig själv. Imorse var det dags igen. Jag kom på mig själv med att jag stod och organiserade om bland kaktusarna i vardagsrummet. Det var först när jag stack mig, som jag insåg vad jag höll på med.

Har någon tagit över min kropp, eller är det mitt undermedvetna som gör allt för att slippa jobba..? Nä, nu ska jag sova ordentligt i helgen, så hoppas jag slippa dylika påhitt nästa vecka. Hur jag ska få ur taggen ur långfingret har jag inte riktigt kommit på ännu. 

/Örjans trötta flamma

Motorsport

Något som idag får otroligt mycket mer uppmärksamhet än det förtjänar är motorsport. Att det ens kallas för sport är helt obegripligt. Det faktiska sportandet utförs ju inte av en person utan av en bil. Jag kör bil nästan varje dag och jag kan inte påstå att jag ser det som ett träningspass. Motorsport hör mer hemma bland andra icke-sporter som bingo och frimärkssamling.

"Men förarna är jätteduktiga och motorsport är inte alls så lätt som det verkar."

Jomenvisst. Det är säkert jättesvårt att köra rymdraket, utföra höftledsoperationer eller bygga kärnkraftverk också. Det blir inte mer sport för det.

Det som är ännu märkligare än motorsport är publiken. Personerna som faktiskt betalar pengar för att se andra människor åka bil. Hur kan det ens finnas någon som tittar? Inte ens om det var gratis.

Som vanligt ska arga damen inte bara påpeka vad som är fel i samhället utan även utnyttja situationen. Från och med idag säljer vi därför biljetter. För endast hundra kronor går det att få se morgonrusningen på Nynäsvägen. Garanterat massor av olika bilar i tre filer samtidigt. Medtag egen stol. Någon som är intresserad? Ingen??

/Herr K

Vem hade bästa lunchen?

Mina bloggkamrater tycker jag är en svikare som inte åt lunch med dem. De försöker dessutom bevisa att de hade den bästa lunchen, genom att visa kort på de ENORMA portioner paj med vaniljsås som de myglade till sig.

Tyvärr lyckas de inte knäcka mig! Nog för att vaniljsås är svårslaget (vilket vi tidigare bloggat om på Arga Damen), men jag införskaffade ett par nya SKOOOOOR! Det måste väl ändå vara den ultimata lunchen?!?

/Örjans skotokiga flamma

Kära medtrafikanter.

Andra trafikanter är en ständig källa till irritation.* Jag skulle kunna skriva sida upp och sida ner om taxichaufförer, motorcyklister och alla andra som verkar ha hittat sina körkort i cornflakespaket. Men idag handlar det om hur folk kör på sk 2+1 vägar. En 2+1 väg är, om någon missat det, en väg som växelvis har 2 körfält i ena riktningen och ett i den andra.



Tanken är naturligtvis att långsamma bilar ska kunna passeras under tiden vägen i ens egen riktning är tvåfilig. Solklart för alla skulle man kunna tro. Men icke.

Det verkar som att var och varannan irriterande medtrafikant har satt i system att när vägen är enfilig sakta ner till ca 70 km/h och på så sätt dra på sig världens längsta kö. När vägen sedan blir tvåfilig ökar samma odugling farten till 130 km/h så att de flesta inte hinner passera. Sedan ner till 70 igen. Ni förstår.

Herr K är ju inte bara den som identifierar vad som är fel i samhället. Här kommer därför en lista med alternativ för er som känner er träffade av beskrivningen av körstilen ovan:

Förslag 1: Stanna hemma.
Slut på förslag.

/Herr K

* Om någon undrar så kör naturligtvis alla arga damen-bloggarna perfekt och felfritt. Möjligtvis med undantag av Örjans Flamma.

Fillifjonkan och PJ?

Har precis fått reda på att Fillifjonkan och PJ har haft ett moraliskt oförsvarbart umgänge. Finns det någon i argadamens läsekrets som kan bekräfta eller dementera denna ofattbara händelse?

/Surbulan

Dyrt inte alltid bäst

Jag har rätt länge köpt puder mm från Face (ja, killar, det blir ett blogginlägg om smink och ni får gärna sluta läsa nu...). Har tyckt att det varit väl värt att pröjsa en extra slant (jämfört med t ex Åhlens produkter), för att få en produkt som funkar.

De hjälpsamma tjejerna i butiken har lika länge försökt få mig att köpa deras svindyra puderborste, men jag har avböjt eftersom jag tyckt typ H&Ms billiga alternativ dugit fullt och gott. Visst, de skräpar en hel del (de lossnar borst, som man liksom får borsta bort från fejan, efter att man borstat på pudret). Face-expediternas argument har varit -"Köp vår istället, för de skräpar inte!", men jag har alltså stått emot. Tills härom veckan vill säga... Sist (för det blir sista gången) jag var inne på Face föll jag till föga och köpte deras typ 250 kr-borste.

Nu har jag börjat bli riktigt, riktigt upprörd. H&M-borstarna (det billiga alternativet jag använt tidigare) släpper strån som är ca 6 cm långa och rätt grova, vilket gör att man ser dem väldigt lätt och de lämnar utan problem ansiktet, när man försiktigt viftar bort dem. Nu har jag tyvärr fått inse att även Face-borstarna (de svindyra) släpper strån (grymt irriterande och deras enda säljargument  är totalt ihåligt)! Dessutom är varje strå extremt litet (ser mer ut som ögonfransar, än strån) och de är snudd på omöjliga att både se och få bort. Detta gör att jag varje morgon får stå i 5 min och i 14 olika vinklar försöka upptäcka eländesstråna. När jag väl upptäcker dem, måste jag typ skrapa med nageln, för att de ska släppa, vilket inte riktigt är det sätt man ska hantera sin stackars känsliga  (iofs rynkiga och slappa, men ändå) hud.

Nä, nu gör jag slut med Face och köper billigt istället!

/Örjans flamma

Telia

Alla som känner Herr K och har följt bloggen vet att hans två o-favorit-företag är Telia och ComHem. Idag handlar det om Telia. Igen.

Jag har en hemsida där diverse viktig(?) information läggs ut. I dagarna har det varit problem med att uppdatera sidan eftersom de nya filerna tagit flera timmar att ladda upp. För att få ordning på problemet provade jag att chatta med Telias kundtjänst.

Jag beskrev felet så noga jag kunde och väntade på svar från kundtjänsten. Något förvånad fick jag ungefär ett sånt här svar: "Vi supportar hemsidor ganska lite. Dessutom finns det ingen inrapporterad störning på hemsidorna".

What?

1. Man kan inte "supporta ganska lite". Antingen har man support eller inte. Man kan inte välja att supporta lite grann när man har lust.
2. Det finns ingen inrapporterad störning? Jag anmälde ju en störning en sekund innan ni skrev att det inte fanns någon störning. Räknas inte jag??

/Herr K


Dagens Magnum

Det har förekommit mycket gnäll på att det inte finns tillräckligt mycket bra på TV nuförtiden. Jag kan hålla med om att det är mycket skräp som sänds, men den som letar noga kan hitta riktiga guldkorn.

Herr K rekommenderar att ställa väckarklockan på 02.45 i kväll:

"Amerikansk kriminalserie från 1985-86. Avsnitt 16 av 21. Thomas Magnum är privatdetektiv på Hawaii. Ofta får han hjälp att lösa sina fall av kompisarna Rick och TC. Magnum bor hos den rike Robin Masters men egendomen sköts av den tväre Jonathan Higgins som inte uppskattar Magnums närvaro. I rollerna: Tom Selleck, John Hillerman, Roger E Mosley, Larry Manetti."

/Herr K


Ruttna TV-program (del 5837583)

Jaha, så har det hänt igen. Finns absolut INGET att se på den rackarns dum-burken idag heller... Jag betalar ca 1.000 kr/månad (minst) för div parabol- och boxer-kanaler, kortavgifter, säsongskort osv osv osv, plus den lilla rara licensen.

Är det då för mycket begärt att det åtminstone ska finnas ETT program som är sevärt per dag?!?!? Riktigt uruselt och jag känner mig såååå kränkt!

/Örjans (bokläsande och surfande) flamma

Dagens match

Sändningarna från Hockey-VM hade kunnat ge miljoner uppslag till blogginlägg om man orkat med att se alla matcher. Till TV 6 fördel får man ändå säga att sändningarna är mycket mer uthärdliga nu när man haft den goda smaken att inte bjuda in Victoria Silvstedt till studion.

Dagens match gäller alltså bronset. Eller bronschet som det tydligen heter hos TV6. Vad har hänt? Har alla på vägen ner till VM glömt bort hur man uttalar valören på medaljerna. Bronschmatch och bronschmedalj. Vem förutom TV6 säger sånt??

Bättring TV6, annars kanske inte ens hockeyvännen Dr Bombastic tittar idag!

/Herr K

Hånad och häcklad

Det är precis så jag känner mig! Idag har jag tänkt äta kroppkakor till lunch. Enligt en person i min omgivning, så KAN det bara inte finns någon under 75 års ålder som äter dylik föda.

Jag fullkomligt älskar husmanskost. Jag ser mig lite som kulturbärare och räddare av gammal hederlig matlagningskonst. Skulle inte vilja leva utan oxbringa med rotmos, bruna bönor med fläsk, ärtsoppa, kroppkakor, pepparrots- eller dillkött, pölsa osv osv osv

Nej, upp till kamp mot moderna företeelser (så som tacos, pizza och hamburgare). Kan inte Socialstyrelsen väcka liv i den avsomnade "6-8 brödskivor-om-dagen-kampanjen" och införa en "4-5 husmanskosträtter per vecka-kampanj"?

/Örjans matglada flamma

Roxette återförenas

Roxette har återförenats och man kan läsa i dagen Aftonblad att de hyllades på scenen. Var? Jo, i Amsterdam.

För det första. Hur representativt är det att de hyllas i Amsterdam? Varenda en i publiken hade väl varit på en coffee shop före och fått en något avtrubbat uppfattningsförmåga.
För det andra. När ska vår kära tabloid-press sluta rapportera om icke-nyheter.
Och, sist men inte minst. Kan vi aldrig bli av med den där pajasen som kallar sig musiker, dvs Per Gessle. Tom göinge-flickorna är mer musikaliska än honom.

Nä, nu ska jag gå och spy.

/Surbulan


Fotboll är rättvist

Dagens fotbolls-snackis verkar vara matchen igår mellan Chelsea och Barcelona. Chelsea hade tydligen otur som förlorade matchen trots många målchanser och straffsituationer. Barcelona hade motsvarande tur som vann trots att man bara hade ett skott på mål. Allt detta kan debatteras i evigheter av experter och förståsigpåare. Problemet är bara att de har fel.

Fotboll går ut på att göra mål. Det går inte ut på att "spela bra", "ha flest målchanser" eller att "vara nära att få straffar". Resultatet är alltid rättvist. Ett lag som förlorar är aldrig värda att vinna.

/Herr K


Livet är inte rättvist

Jag håller varken på Chelsea eller Barca, men ibland kan jag tycka livet är orättvist. Om Chelsea har press hela matchen och Barcas första skott på mål kommer i 93 min borde väl ödes makter se till att det går utanför..? Sen hade ju domaren möjlighet att skipa rättvisa och ge Chelsea en solklar straff, i 95'e, men icke. Jag har full förståelse om Chelsea-spelarna känner sig kränkta.

United och Barca i CL-final. Mums! Längtar redan! Om någon som har en biljett över, går det utmärkt att höra av sig, för jag åker gärna till Rom.

/Örjans resglada flamma

Foppavarning!!

Christian Olsson meddelar att "Det är högst osäkert" att han kommer att delta i VM i tresteg under året.

Fantastiskt intressant.

Dr Bombastic meddelar följande : "Det är högst osäkert att jag kommer att simma över Engelska kanalen i år".

Vill även passa på att meddela följande:

"Det är högst osäkert att Örjans Flamma kommer att befinna sig i första startgruppen när årets Stockholm Maraton startar".

"Det är högst osäkert att Herr K kommer att ställa upp i årets upplaga av Let's Dance".

"Det är högst osäkert att Surbulan kommer att köpa in sig i avdelningens espressomaskin under 2009".

Reklam

Jag gillar verkligen inte den oadresserade reklamen som landar i brevlådan i stort sett dagligen. Att slippa reklamen har hittills varit ganska enkelt, det räcker med att sätta en lapp på brevlådan där man skriver att man inte vill ha skräpet. Frid och fröjd. Fram tills nu.

Nu verkar det som att reklamutskickaren har märkt att fler och fler inte vill ha reklamen. Man har dessutom hittat på en listig lösning på problemet. Idag hamnade en  "tidning" i brevlådan med ungefär en sådan här adress:

Till den shoppingintresserade
Gatan 123
12345 Staden

Idag var det "den shoppingintresserade". Annars kan tidningen vara adresserad till "TV-tittaren" eller "Den Inköpsansvarige".

Om ingen ännu har berättat det för reklamföretaget så ska Herr K vara det första att göra det: Reklamen blir inte mer läsvärd, intressant eller roligare för att ni hittar på en fånig adressat. Den skickas med raketfart till pappersinsamlingen ändå. Garanterat oläst.

/Herr K


Minst överraskande nyheten ever..?

Följer slaviskt all form av sport. Text-TV är liksom en slags drog... Fast ibland känns nyheter inte speciellt intressanta. Såg just att Kina tagit 17 av 20 medaljer i VM. Chockande? Icke. Överraskande? Icke. Intressant? Nja...

Det är väl i så fall lite, lite, lite intressant att Kina faktiskt tappade 3 bronsmedaljer. Kunde de inte låtit Text-TV-sidan handla om detta istället?

/Örjans flamma

Varför bemöta äkta ödmjukhet med skepsis?

I dagens förtvinade svenska samhälle så utförs stora dåd i skymundan. Hjälteinsatser och mindre stordåd bemöts med en axelryckning eller, i extremfallet, med misstroende och hårda ord när man försiktigt omnämner det.

Själv har jag kämpat på och knutit handen i byxfickan och när äntligen framgången infinner sig så får jag inte den uppskattning jag så väl förtjänar.

Jag vill inte gärna peka ut någon speciell person, men DU som läser detta bör rannsaka ditt uppträdande mot din omgivning.

Lycka till med det! Jag gratulerar dig gärna om du lyckas.

/Dr Bombastic

Någon som litar på posten..?

Jag deltog i en tävling i onsdags. Det var mitt absoluta favoritlag (storsponsor till UNICEF), som lottade ut biljetter till Humorgalan. Denna gala ägde rum i fredags kväll. För att delta skulle man svara på 3 st (enkla) frågor och maila in svaren. Bland de rätta svaren, skulle vinnare dras och biljetterna skickas ut via post.

Eftersom det var röd dag i fredags och jag inte riktigt litar på posten, så skrev jag i mitt mailsvar till klubben att jag, i händelse av vinst, kunde komma upp på kansliet och hämta biljetterna. Jag fick då svaret att de skulle dra vinnarna under onsdagseftermiddagen och sen lägga biljetterna på lådan. Denna försändelse skulle sen anlända vinnarna under torsdagen, i god tid innan fredag kl 20.00. Jag svarade att det är fint att det fortfarande finns de som litar på posten (vilket jag inte gör) och bifogade min adress.

Behöver jag tillägga att det igår (måndag), låg två biljetter till Humorgalan i min brevlåda...

/Örjans humor(gala)lösa flamma

Betyg 3 av 6

Det är inte lätt att vara målvakt. Ofta är kraven höga, men ibland är de omöjliga att nå.

Sverige spelade i slutet av mars en VM-kvalmatch (eller är det EM-kval?) borta mot Portugal. Det gick ganska bra för Sverige och matchen slutade 0-0. Efter matchen satte alla möjliga experter och tyckare betyg på spelarnas insatser. Sverige spelade bra och många spelare fick höga betyg. Det enda betyget som känns lite konstigt är målvaktens 3 av 6. Betyget 3 betyder i det här fallet "godkänd". Målvakten i Sverige nådde inte upp till något av betygen 4 (Bra), 5 (Mycket bra) eller 6 (Världsklass).

Frågan är vad målvakten skulle gjort för att få ett högre betyg än 3? Passat motståndare för att på så sätt fått rädda fler skott? Kanske stått på händer hela matchen för att göra räddningarna svårare? Bjudit på lite pausunderhållning?

En målvakts uppgift är att släppa in så få mål som möjligt. Att hålla nollan måste därför ge högsta betyg. Alltid.

http://www.svd.se/sportspel/nyheter/artikel_2666443.svd

/Herr K


Svårt att äta nyttigt

Idag finns en artikel i aftonbladet med rubriken "Frukten gör dig fet". Jag vet att man inte ska tro på allt som står i den tidningen men personen som uttalar sig är ju ändå överläkare och "medicinsk rådgivare". Tydligen är det så att frukten innehåller för mycket socker och är inte bra för kroppen. Man blir tydligen fet av frukt helt enkelt.

Vad ska man tro? Vad kan man egentligen äta som är bra för hälsan och helst gott också. Det som är bra och nyttigt ena veckan är farligt och onyttigt nästa.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5052459.ab

/Herr K

Aldrig i livet!

På förekommen anledning (Solskens kommentar), vill jag bara förtydliga att jag ABSOLUT INTE var ute och demonstrerade igår! Vägrade bara lämna bingen, eftersom det bjöds på en bonussovdag och jag liksom inte hade nått för mig (för första dagen på flera veckor).

Det enda som var riktigt synd med gårdagen, är att det inte var snöslask, vilket jag tycker är perfekt 1 maj-väder!

/Örjans demonstrationsstrejkande flamma

Att ge allt

Intervjuer med idrottsmän som görs i pauser i t ex fotboll eller ishockeymatcher brukar inte vara särskilt givande. I de allra flesta fall rabblas det standardfraser som att "vi måste åka mer skridskor", "vi måste utnyttja kanterna", "vi spelar bra, men vi får inte slappna av"... osv, osv .... det finns hur många som helst. Allt som sägs har man som tittare redan hört en miljon gånger. Men det finns undantag:

En gång i tiden lär någon ha sagt någon ha sagt att " Vi måste ge 100 % för att vinna matchen". Inget konstigt med det uttrycket. Man vill vinna matchen och kommer att ge allt. Allt eftersom frasen användes verkar den ha vattnats ut. Någonting har hänt för helt plötsligt sa alla istället: "Vi måste ge 110% för att vinna matchen". 110% ska då visa att vi kommer verkligen ge allt.

Nu verkar det som att 110% inte räcker längre. Under hockey-vm när till och med de mest ointressanta matcher ska diskuteras som om det gällde liv och död pratar man nu om att lagen måste ge 130 eller 140%. Det finns inte längre någon gräns för hur många procent man kommer att ge.

TV-kommentatorer och intervjuoffer - det är dags att förnya sig. Säg något vettigt istället.

/Herr K


RSS 2.0