Onödig hjälp?

Dr Bombastic spanar!



Det är fint att dessa galjonsfigurer frontar för nåt viktigt. Men är det inte onödigt att "forskare från de tre länderna" ska medverka?
JA! Jag är ironisk. Utan dessa kvalificerade människor är boken inte värd ett skvatt, ungefär som Sv*nsk D*mt*dn*ing.

Hemglass - veckans besvikelse

Fram till för ca 1 år sedan stannade en käck glassförsäljare, med sin plingande blåa bil, precis utanför mitt hus (mest för att han visste att jag alltid köpte massvis med glass) måndagar varannan vecka kl 18.55.

Utan att ha blandat in mig i beslutsförfarandet, så la Hemglass om rutterna. Helt plötsligt kommer de på torsdagar och kör inte ens in på min gata! Snacka om att jag blev kränkt. Jag blev så kränkt att jag inte köpt någon glass sedan dess.

Igår, när jag kom hem från jobbet, hörde jag den bekanta truddelutten. Naturligtvis inte på min gata, men rätt nära. Jag bestämde mig därför att försöka leta upp den lilla blå skåpbilen. Efter att ha knatat några hundra meter, kom den farande, med en pigg och söt tjej (hon är sommarvikarie och det är därför hon ännu inte hunnit bli bitter, grinig och sur). Jag blev såååå glad, för nu skulle jag äntligen kunna fylla frysen, till bredden, med TURKISK PEPPAR!! Världens absolut godaste glass! Gissa hur besviken jag blev, då hon lät meddela att den utgått ur sortimentet, men att jag var "välkommen att skriva in och klaga, för det är många som saknar den".

Jag tror det sitter någon infiltratör från Glassbilen, eller GB i Hemglass styrelse och ser till att turerna läggs på de gator som säljer sämst, samt att all glass som är god tas bort ur sortimentet.

/Örjans glassugna flamma

Nej tack, Telia.

Dagsfärskt klagomål från verkliga lifvet (aka "real life" eller som ungdomarna plägar skriva "rl").

Åt lunch. Halvdan sådan. Fusk-Thai i Ringen.

Tänkte belöna mig för min insats och gick därför in på kaffehuset på hörnet för att få mig en välgjord Espresso Macchiato ur porslinskopp. Fick densamma för 16 kr (+ en liten chokoladbit) och satte mig för att dricka och skåda på människorna.

Då slår Teliabutiken bredvid på sin för dagen inhyrda bompa-bompa-anläggning. Musiken låter bomp-pip-pip-trutt på klassiskt technomanér. Det är högt. Jag blir irriterad. Vänder mig om och skådar på den lille Teliapojken som står där och skruvar på anläggningens rattar.
Dröjer kvar med blicken för att förvissa mig om att han ser min "sänk ljudet tarvliga kålmask, du förpestar mitt liv"-blick. Han ser den. Jag får tillbaka "Suck this, filthy mammoth"-blicken. Ljudnivån bibehålls.

Under tiden delar hans kvinnliga assisten ut glass till presumtiva kunder. Jag tackar nej. Till glass. Till Telia.

Sens moral: Jag behåller Tele2 ett tag till. Bråka inte med mig när jag har kaffepaus.

Nonstop

Aftonbladet har som bekant alltid de viktigaste nyheterna. Idag handlar det om Mark som ska flyga nonstop i 30 dagar för att bota sin flygskräck.



Imponerande! Men hur lyckas man egentligen med att flyga nonstop i 30 dagar? Flyger man med samma plan hela tiden? Eller byter man plan i luften?

Svaret är lika självklart som enkelt. Man landar. Inte en gång utan hundratals gånger.

Nonstop var ordet. Bra Aftonbladet.

http://www.destination.se/flyg/article5422104.ab

/Herr K

Viktiga nätverk påverkar viktiga beslut

Beslutfattarna ser till att  lyssna på de viktigaste lobbyisterna. Det bådar gott för framtiden.



Det här beslutet ger oanade öppningar för lobbyisterna i mina favoritnätverk: "Bara underliv" och "Fågelskådare utan fåglar".

Nu gäller det bara att få tag på rätt politiker... Kan förmodligen inte alls bli så svårt.

/Dr Bombastic

Varmt i bussen

Jag åker oftast buss till och från jobbet. Att åka buss under junui, juli och augusti är inte någon vidare trevlig upplevelse. Till att börja med har SL passat på att ta bort ungefär hälften av alla avgångar trots att antalet passagerare knappt minskat alls. Trångt var ordet. Men det är en annan historia.

Det stora problemet är att det vid soligt väder blir väldans varmt på bussen. Det behöver inte ens vara varmt ute, det räcker med att det är soligt så blir bussen varm som nypoppade popcorn. Man skulle kunna hoppats på att de nya bussarna som köpts in skulle ha fönster som gick att öppna. Men icke. Den enda luften som kommer in i bussen kommer genom en löjligt liten taklucka. Takluckan måste dessutom vara öppen för att luften ska komma in, vilket leder till att ännu mer sol lyser in och det blir ännu varmare.

Ingen trivsam busstur för någon. Utom en. För av någon anledning finns det ett litet fönster framme vid chauffören. Dessutom har han en liten fläkt därframme (även om jag undrar om den inte är där mest för syns skull). Genom det lilla fönstret fläktar det troligtvis tillräckligt för att Herr Chaufför ska ha det bra. Därför ser han ingen anledning att ens sätta på fläkten. Att vi andra svettas bort där bak i bussen berör honom icke.

Skämmes och bättring!

/Herr K

TV-krig del 2

Jaha, nu har Aftonbladet lyckats förstora saker och ting igen. Snacka om icke-fråga...



/Örjans fotbollstokiga flamma

Ensamrätt?

Jag har inget emot fröken Laila Bagge, men börjar faktiskt tröttna på henns blonda nuna. Hon kommer snart vara totalt uttjatad. Hur många veckor i rad har hon prytt omslaget på söndagsbilagorna? 87? 643?

Kanske dags för Expressen och Aftonbladet att förnya sig lite, inför helgen? Mitt förslag är att någon annan än Laila pryder framsidan...

/Örjans flamma


Vattenmelon

Tänkte skriva lite om hur fantastiskt goda vattenmelonerna är nu. Lagom mogna och rikigt goda. Jag skulle nästan kunna leva på vattenmeloner en vecka eller två. Men eftersom det här i första hand är en gnällblogg kan jag ju inte skriva så.

Istället undrar jag varför inte alla frukter är lika goda eller godare än vattenmelon? Varför ska det finnas så många olika sorters frukt när de smakmässigt inte är i närheten av vattenmeloner?

Skämmes och bättring!

Någon (Dr B) kanske kommer med invändningen att smaken är subjektiv? Så är det icke!

//Herr K


Dagens väder

Jag har på grund av min semester varit ovanligt fokuserad på vädret och följt väderleksrapporterna på tv noggrant. En sak som alltid har verkat konstig är att tv-vädret börjar med att gå igenom vad det varit för väder under dagen. Detaljerat går man igenom hur högtryck och lågtryck färdats runt i Sverige. Ofta finns det en liten klocka med i bilden så att man kan se vid vilken tid det var molnigt över vilka platser.

Vad är egentligen meningen med det här? Vem är det som har nytta av att veta hur vädret har varit? Förklara gärna om ni vet.

/Herr K

Apelsinjuice

Jag har varit på semester några dagar i södra Sverige och bott på hotell på några olika platser. En sak som kräver uppmärksamhet och tyvärr en hel del gnäll är hotellfrukosten och då närmare bestämt apelsinjuicen.

Apelsinjuice är enligt min åsikt en dryck som framställs av apelsiner. Apelsinjuice kommer från apelsiner och inget annat. När det står apelsinjuice på menyn förväntar jag mig just det.

Att kalla apelsinsaft, apelsindryck eller ännu värre Tropisk Nektar (eller vad det nu heter) för juice borde vara straffbart.

Skämmes och bättring!

/Herr K


Men HALLÅÅÅÅÅ!

Vad har hänt med mina bloggkamrater?!?! Jag har varit utomlands en vecka och efter hemkomsten legat nedbäddad med feber. Har jag bloggat trots att jag befann mig på annan ort? Absolut! Har mina bloggkamrater skrivit nått? Icke! Skärpning Surbulan, Herr K och Dr Bombastic!

Dessutom är jag skitsur, för vår bergvärmepump har börjat knasa, igen... Varje gång vi åker bort en vecka, blir den jättearg och slutar funka. Trodde den behövde semester från oss och allt duschande, men icke. Nu väntar skadeanmälan, reparationer osv, vilket iofs inte kommer kosta oss nått, men de veckor som säkert kommer hinna gå innan något görs åt den, kommer jag behöva fixa och trixa med den manuellt. Suck

Nä, nu är det slut på blom- och postvakt när vi åker bort. Jag ska hyra in en duschare istället. Frivilliga?

/Örjans flamma

Sma och elaka

Har haft en fantastiskt slapp vecka och om drygt ett dygn far vi hem. Det jag tar med mig e variga, kliande blemor. Hade helt glomt bort att jag och myggen inte gillar varandra har nere och hade darfor inget myggnat med mig (och i denna lilla by e tillgangen 0% bade vad galler skumbananer och myggnat). Myggrackarna e sma och omojliga att sla ihjal och har ett gift som min kropp inte gillar. Variga sar och rakhyvlar e inte heller nagon vidare bra kombination. Kommer dessutom ha arr av dessa blemor manader framover.

Att jag dessutom inte tal myggmedel (vare sig doftljus, spray, maskiner i eluttag med tablett pa osv) gor att varje natt inleds med att Perre jagar runt med handduk (behovs nar det ar ca 3 m i takhojd) och krigar i ca 1 timme (han e verkligen urgullig), efter att vi kollat alla dorrar och fonster. Sen tror vi att det ar myggfritt. Tyvarr vaknar jag varje morgon med ca 5-10 nya kliande bett. Borjar tro att de rackarna kommer krypande upp ur avloppet.

/Orjans rodflackiga flamma

Trafikvett

Som mina bloggkamrater meddelat, sa ar jag pa Kreta (landet utan skumbananer). Vadret ar toppen och folket otroligt trevliga. Tyvarr verkar de aldrig gatt i Barnens trafikskola...

Gatorna i byn ar smala. Det stoppar dem dock icke fran att forsoka motas, i ca 70 km\h, trots att jag och sambon kommer traskande i godan ro... Har flera ggr fatt hoppa undan i rena forskrackelsen.

Det som retar mig mest ar dock avsaknaden av hjalmar pa vespaakarna. Vi har sett barnfamiljer, dar mamma och pappa haft varsitt barn staende framfor sig. Ingen har hjalm och de kor verkligen inte forsiktigt. Dessutom ar de alltsa omgivna av alla bilister, taxichaufforer, bussforare och sopgubbar i 70 genom byn. Tror de att man slar sig mindre for att det ar varmt, eller for att de druckit Raki hela morgonen..?

Huga! Exportera Anita och Televinken, Barnens Trafikskola och all annan fantastisk Svensk pedagogik, fort som attan, innan Grekerna dor ut!

/Orjans rosaskimrande flamma 

Svag

Som ni alla säkert redan känner till så är ÖF på Kreta.

Som en sympatiåtgärd, och ett sätt att komma ur beroendet, så utropades denna vecka till "Skumbananfri vecka".
Tanken var att vi skulle vara helt rena när ÖF återkom.

Måndagen gick bra, även om herr K knorrade.
Tisdagen gick ännu bättre, "inget socker" var parollen.
Onsdag: krasch!

Vid en uthämtning av en större lottovinst (100 kr) så blev undertecknad omtöcknad och köpte 4 stycken SB.

Måste man vara så svag? Är det tillåtet att tillverka extra goda skumbananer?

Jafyfan!

/Dr Bombastic - mästerbloggare

Arga Damens vikarie

Vår Arga Dam, aka "Örjans Flamma", är på välbehövlig semester i södern.

Innebär det att vi kan slappna av?
Svar: nej!

I går i matsalen råkade vi ut för hennes vikarie.
På väg mot kön hör vi klapprandet av ivriga skor (ja det heter så) från vänster. Jag hinner precis före men min ätbroder hävdar bestämt att hon kastade eld- och blixtblickar mot oss. Tydligen hade vi trängt oss.

Vi hittar ett bord och sätter oss ner för att inmundiga en läcker måltid. Då smäller det till i ryggstödet på min stol varvid jag drar in stolen några centimeter (en betingad reflex). Ätbrodern berättar sen att det var ovan nämnda arga dam och att hon återigen kastade arga blickar.

Ytterligare två minuter senare rapporterar ätbrodern att hon med brickan i högsta hugg försvinner mot utlämningsdisken med större delen av maten oäten. Vi ser inte riktigt vad som händer men anar att hon skäller ut personalen av någon anledning.

I dag ska jag äta ute. Törs inte annat.

/Dr Bombastic

Tennis

Tennis. En sport/idrott som varit död (för mig) sedan Edberg lade spaden på hyllan.

Varför är tennis som idrott bara intressant om man håller på någon av spelarna? Förvisso är detta inte unikt för tennis, men jag tror det märks extra mycket just här.

Det kan möjligtvis bero på att man retar upp sig på detaljer som
a) de ständiga pauserna
b) domarnas oförmåga att straffa spelare som bär sig åt som barnungar/svin. (Inget ont om svin, dödsgott att grilla).
c) spelarnas sätt att behandla "slavarna", aka "bollpojkar".
d) överkänsligheten mot ljud. Kan ni se en fotbollsspelare vägra slå en straff för att publiken visslar?
e) de kan inte skaka hand - utan det blir det som jag (mycket populärt) kallar "yankee-handslag".


Ni finner säkert många fler detaljer att gnälla på. Gnäll på bara! Det är stort att gnälla!

/Dr Bombastic - mästergnällare


Gnället i kvällspressen

Jag har inte läst kvällspressen och avstår gärna.

Men jag ska bemöta de självklara kvällstidningsartiklarna.

a) Nej! Kim var godkänd! Lite mer än godkänd. Hade han satt straffen hade han fått 4 brunbjörnar, men nu gjorde han tyvärr inte det.

b) Nej! Micke Nilsson var inte urkass. Halvdålig, ja. Gjorde misstaget att försöka klacka bort bollen och misslyckades kapitalt.

c) Nej, Lagerbäck bör inte avgå. Visserligen satt fanskapet in Chippen, men han satsade också friskt på bröderna Elm.

Och så vidare!

Dr Bombastic

Zlatte

Arga damen har tidigare skrivit om fåniga namn på svenska idrottare. Frågan är om inte Aftonbladet tar priset idag. Istället för Zlatan heter han nu tydligen Zlatte.

Vad ska Expressen kontra med nu? Zlattis kanske?

Suck.



/Herr K

Chippen

Det verkar som att Chippen ska spela från start idag i landskampen. Kan någon som förstår sig på fotboll förklara varför han dyker upp i landslaget hela tiden?

Om jag fick bestämma skulle han passa bättre i vår korpserie. Men om han ville spela med oss skulle han nog få börja på bänken.

/Herr K

Snart, snart, snart,

... eller om ca ett dygn, bär det av till Kreta! Jag ska göra absolut ingenting i en vecka och ska bli hur skönt som helst! Fast jag kommer nog försöka hitta nått Internet-café, när bloggabstinensen blir för stark.

Gissar att ni är jättenyfikna på vad jag kommer få för väder (och vissa har säkert hoppats på oavbrutet skyfall), så jag tänkte vara snäll(!) och dämpa er nyfikenhet.

http://weather.edition.cnn.com/weather/intl/forecast.jsp?locCode=GR0086&zipCode=858756265645

Alltså, toppenväder hela veckan!

/Örjans flamma

Redan trött på matchen

Om någon missat det spelar Sverige kvalmatch mot Danmark på lördag. Det blir säkert en spännande match imorgon. Om det inte var så att man redan är trött på matchen.

För en vecka sedan började det. Fyra sidor i Expressen om Zlatan och vad han tror om matchen, vad han tycker om matchen, vad han tycker om Damnark osv osv. Nästa dag har man letat fram Pele för att höra vad han tror om matchen. Kända och okända kändisar ska också säga sitt om matchen. Så håller det på. I radio, på TV, i tidningen och överallt där någon har något att säga om matchen.

Jag orkar inte höra mer.

Inte ens för den mest sportintresserade personen i hela världen borde det finnas intresse av så här mycket information. Inte ens för Örjans Flamma.

/Herr K

Hahaaaaaaaa

Idag är jag inte speciellt arg, utan mer hånfull...

Satt på tuben, påväg till jobbet, trött och med en ömmande kropp, efter gårdagens slit med studentuppvaktning. Livet blev genast lättare att leva, då jag la märke till grabben som satt framför mig. Det rådde nämligen ingen som helst tvivel om hur det var ställt. Jag är 100% säker på att han också kom direkt från en studentuppvaktning. Inte samma som jag och definitivt inte hemma hos honom. Kostymen var lite för fin för att han skulle vara påväg till jobbet. Hans mobilsamtal rörde mer "Vi-ses-och-tar-en-fika-för-jag-behöver-prata-av-mig", än "Vi-ses-på-jobbet-om-en-stund".

Så otroligt skönt att det är många, många, många år sedan jag själv behövde sitta på T-banan, bland folk påväg till jobbet. Är man oduschad, trött, bakis, skamsen osv osv osv osv, tar varje tunnelbanestopp ca 5 timmar och ALLA glor. Vet precis hur det känns.  Hmmmmm, jag kanske inte är hånfull, trots allt... Känns just nu nästan som att jag tycker synd om den lille parveln. Ja, ja, som man bäddar...

/Örjans nyduschade och nyktra flamma

Icke arbetsrelaterad ilska

I går var jag lite surmulen en kort stund, innan min arbetskamrat kom med en stor balja kaffe, beroende på icke arbetsrelaterade händelser.

Jag ska inte gå in på detaljer, men inse hur många "idioter" du möter på dagligen! Det är inte alltid man märker det på dem, men de finns där. Garanterat.

Speciellt märker man detta fenomen om man tar på sig uppgifter för att hjälpa sig själv och sina medmänniskor. Till exempel om man är "korpledare", "styrelsemedlem", "publikvärd", "klasspappa" och liknande. Det finns en matematisk effekt. För varje uppdrag man tar på sig upptäcker man 10 nya "idioter", så enkelt är det.

Det finns också positiva effekter, men det tänker jag inte ta upp här. Det skulle inte passa sig alls.

/Dr Bombastic

Äntligen!

Nu har de äntligen kommit på hur Svensk industri ska ta sig ur krisen!




/Örjans flamma  
Ekonomi reporter på Arga damen

RSS 2.0