Skidskytte

Nu har det tydligen hänt. Helena Jonsson har vunnit vm-guld i skidskytte. Jättekul för henne utan tvekan (kan till och med sträcka mig till att säga grattis!). Men för alla andra är det här inte kul. Inte tråkigt heller. Det är faktiskt så att ingen egentligen bryr sig särskilt mycket om skidskytte. Som svensk gillar man alla sporter där vi vinner, när vi inte vinner är det inte så intressant längre. Arga damen är givetvis ett undantag.

Vad händer nu? Arga damen har svaren:

1. Alla bryr sig sjuuuukt mycket om skidskytte. Det är den största sporten i världen och ett guld är hur stort som helst. Bragdguldskanditat är givet, iallafall den här veckan eller tills vi vinner ett guld i någon annan mikro-sport som ingen heller bryr sig om.

Men skidskytte kanske är stort och spännande? Kan någon av läsarna isåfall (utan att googla) nämna vem som vann herr-guldet? Eller stafetten? Eller vem som leder världscupen för herrar eller damer?

2. Helena Jonsson kommer att få ett irriterade smeknamn som kommer att stå i tidningen varje dag i några veckor. Vad sägs om "Hellis" eller liknande?

/Herr K

Kommentarer
Postat av: Bertil

Jag tycker man borde göra skidskytte mer publikvänlig. Detta skulle kunna uppnås genom att utrusta publiken med varsitt gevär och så får de försöka pricka skidåkarna istället. Då skulle skidåkarna kunna vara kandidater till bragdguldet i och med att det skulle vara en bragd att över huvud taget klara av ett sånt lopp.

2009-02-16 @ 09:45:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0